Sewerynr Napisano 15 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2017 Pytanie takie: czy jak już uzyskam prawo jazdy w Illinois to mogę od razu zapisać się na kurs cdl? Czy muszę odczekać jakiś okres mając już zwykle prawko i ile jeśli tak? Dzięki
andyopole Napisano 15 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2017 Nie wiem jak jest a IL ale gdy ja zdawałem u siebie w Oregonie nikt mnie nie pytał czy mam w ogóle jakieś prawo jazdy.
Sewerynr Napisano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 15 Listopada 2017 40 minut temu, andyopole napisał: Nie wiem jak jest a IL ale gdy ja zdawałem u siebie w Oregonie nikt mnie nie pytał czy mam w ogóle jakieś prawo jazdy. Długo jeździsz w tym zawodzie w usa i czy długie trasy czy bardziej regionalne?
stars & stripes Napisano 15 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2017 Nie. Ale na egzamin możesz się zapisać dopiero 14 dni po uzyskaniu prawa jazdy na osobówki.
hubertck Napisano 20 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Dnia 11/15/2017 o 03:12, Sewerynr napisał: Pytanie takie: czy jak już uzyskam prawo jazdy w Illinois to mogę od razu zapisać się na kurs cdl? Czy muszę odczekać jakiś okres mając już zwykle prawko i ile jeśli tak? Dzięki Nie potrzebujesz nawet kursu, zakladajac ze umiesz jezdzic. Jesli nie, to jak najbardziej kurs. Ja mam we wtorek egzamin z jazdy, nie zapisywalem sie do szkoly. Ale jezdzilem wczesniej w europie.
andyopole Napisano 20 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Ja przed egzaminem przejechałem ciężarówką trasą ulubioną przez egzaminatora. Jej właściciel podpowiedzial mi na jakie rzeczy zwraca uwage i w których miejscach egzaminator zwiększa czujność.
Szymo Napisano 28 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2018 Jak wygląda w praktyce taki egzamin na cdl? Tzn ile czasu on zajmuje? i czy trudno go zdać znając angielski tylko na poziomie podstawowym?
andyopole Napisano 28 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2018 W Oregonie jest tak. Składa się z kilku części. 1. Pneumatic breaks Darmowy. Ok. 30 pytan. 2. Multiple vehicles. Darmowy. Ok. 25 pytań. 3. General skills. Około $45, 75 pytań. To byly teoretyczne, zdawane w DMV na kompie. Do tego dwa praktyczne. 1. Daily Inspection. Cos w rodzaju OC. Oprowadzasz egzaminatora wokol ciezarowki i opowiadasz co trzeba sprawdzic przed wyruszeniem w trase. 2 Driving test. Egzamin z jazdy. Nazwy testów, ceny, ilości pytań podaje orientacyjnie, z głowy czyli z niczego. Minęło już dziesięć lat a pamięć już nie ta co kiedyś.
ROB7 Napisano 29 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2018 19 hours ago, Szymo said: Jak wygląda w praktyce taki egzamin na cdl? Tzn ile czasu on zajmuje? i czy trudno go zdać znając angielski tylko na poziomie podstawowym? Po 50 pytan z kazdego dzialu jest ich 4, mozna zrobic chyba 9 bledow bodajze w kazdym dziale. Co oznacza dla Ciebie poziom podstawowy? Bierzesz kurs, kurs trwa okolo 6 tyg koszt okolo 2000$ tu w CA masz tam chyba o ile sie nie zmienilo nic 50 godz jazdy i teorie. Po zdanej teorii umawiaja cie na praktyczny, jedziesz i zdajesz, moja egzaminatorka praktycznego byla babcia kolo 70+, opowiadala mi jak cale zycie spedzila w kabinie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.