AnaMik Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 Monia Monia I nie musi spedzic nic czasu w Stanach ?
AnaMik Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 Dnia 20.01.2018 o 01:45, Lx13 napisał: 1. Jeśli ojciec twojego dziecka jest obywatelem USA to dziecko po ojcu ma tez obywatelstwo 2. Nie mozesz sie starać o wizę turystyczna dla dziecka, obywatela usa 3. Ojciec dziecka powinien zgłosić dziecko do konsulatu USA i tym samym dostałoby ono paszport 4. Cos kręcisz bo jak by ojciec miał obywatelstwo to chyba by zgłosił dziecko swoje do odpowiedniego urzędu? 5. Albo nie macie bladego pojęcia intymna czym jest obywatelstwo USA i jak sie je nabywa, pachnie to totalna ignorancja. 6. Ogólnie to nic sie nie klei z twojego opisu. Musisz ze konsulowi sie uda połączyć kropki? Nie sadze ze bedzie mu/jej sie chciało. Nie musi. L3 z tego co wiem to jej sie nie nalezy obywatelstwo od reki, musi tam spedzic w Stanach iles czasu. Co sie nie klei ? Chetnie wszystko wyjasnie
Gość Napisano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 To chyba nie dziecko, a ojciec - obywatel musi spedzic w Stanach okreslona ilosc czasu. The U.S. citizen parent was physically present in the U.S. or its territories for a period of at least 5 years at some time in his or her life prior to the birth, at least 2 of which were after his or her 14th birthday. https://www.uscis.gov/us-citizenship/citizenship-through-parents
AnaMik Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 Roelka ojciec dziecka nie spelnia tego warunku. Wyjechal chyba jak mial 9msc a na wakacje zaczal jezdzic ok 18 roku zycia po ok 3 tyg. Nam zalezy na wizach turystycznych chcemy pojechac na wakacje. Boje sie ze przez ta sytuacje ja nie dosyaniemy ze nedziemy dla nich potencjalnymi imigrantami
AnaMik Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 Ich nie dostaniemy ze bedziemy potencjalnymi imigrantami. Przepraszam za bledy
AnaMik Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 Polski i amerykanski. Ma podwojne obywatelstwo . Rodzice sa Polakami. W Stanach jedynie sie urodzil a tam jest prawo ziemi
Lx13 Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Słuchaj, rób jak chcesz. Wg mnie powinien iść do konsulatu i zarejestrować dziecko - musi miec akt urodzenia. I zobaczyć jaka bedzie decyzja urzędników. Jako obywatel USA zawsze moze tez iść na rozmowę z konsulem i dostać poradę/instrukcje od niego. Od tego sa konsulowie, maja pomagać swoim obywatelom.
kzielu Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 10 minut temu, Lx13 napisał: Słuchaj, rób jak chcesz. Wg mnie powinien iść do konsulatu i zarejestrować dziecko - musi miec akt urodzenia. I zobaczyć jaka bedzie decyzja urzędników. Jako obywatel USA zawsze moze tez iść na rozmowę z konsulem i dostać poradę/instrukcje od niego. Od tego sa konsulowie, maja pomagać swoim obywatelom. Lx13 - tak jak pisala Jackie - sprawdz please jakie sa wymagania dotyczace rezydencji obywatela aby mogl przekazac je dziecku. Dziecko obywatela nie jest auomatycznie obywatelem, rodzic musi spelnic warunki ktore w tym przypadku na 99% sa niespelnione.
Lx13 Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Kzielu, pracujesz jako konsul? Jackie pracuje jako konsul? Tak wiem, udziela porad prawnych. Facet jest obywatelem USA. Powinien udać sie na rozmowę do konsula USA i spytać sie co i jak powinno byc zrobione.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.