Skocz do zawartości

Pomoc potrzebna :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Dnia 20.01.2018 o 01:45, Lx13 napisał:

1. Jeśli ojciec twojego dziecka jest obywatelem USA to dziecko po ojcu ma tez obywatelstwo

2. Nie mozesz sie starać o wizę turystyczna dla dziecka, obywatela usa

3. Ojciec dziecka powinien zgłosić dziecko do konsulatu USA i tym samym dostałoby ono paszport

4. Cos kręcisz bo jak by ojciec miał obywatelstwo to chyba by zgłosił dziecko swoje do odpowiedniego urzędu?

5. Albo nie macie bladego pojęcia intymna czym jest obywatelstwo USA i jak sie je nabywa, pachnie to totalna ignorancja. 

6. Ogólnie to nic sie nie klei z twojego opisu. Musisz ze konsulowi sie uda połączyć kropki? Nie sadze ze bedzie mu/jej sie chciało. Nie musi.

L3 z tego co wiem to jej sie nie nalezy obywatelstwo od reki, musi tam spedzic w Stanach iles czasu.

Co sie nie klei ? Chetnie wszystko wyjasnie

Napisano

Roelka ojciec dziecka nie spelnia tego warunku. Wyjechal chyba jak mial 9msc a na wakacje zaczal jezdzic ok 18 roku zycia po ok 3 tyg. Nam zalezy na wizach turystycznych chcemy pojechac na wakacje. Boje sie ze przez ta sytuacje ja nie dosyaniemy ze nedziemy dla nich potencjalnymi imigrantami

Napisano

Słuchaj, rób jak chcesz. Wg mnie powinien iść do konsulatu i zarejestrować dziecko - musi miec akt urodzenia. I zobaczyć jaka bedzie decyzja urzędników. Jako obywatel USA zawsze moze tez iść na rozmowę z konsulem i dostać poradę/instrukcje od niego. Od tego sa konsulowie, maja pomagać swoim obywatelom. 

Napisano
10 minut temu, Lx13 napisał:

Słuchaj, rób jak chcesz. Wg mnie powinien iść do konsulatu i zarejestrować dziecko - musi miec akt urodzenia. I zobaczyć jaka bedzie decyzja urzędników. Jako obywatel USA zawsze moze tez iść na rozmowę z konsulem i dostać poradę/instrukcje od niego. Od tego sa konsulowie, maja pomagać swoim obywatelom. 

Lx13 - tak jak pisala Jackie - sprawdz please jakie sa wymagania dotyczace rezydencji obywatela aby mogl przekazac je dziecku. Dziecko obywatela nie jest auomatycznie obywatelem, rodzic musi spelnic warunki ktore w tym przypadku na 99% sa niespelnione.

Napisano

Kzielu, pracujesz jako konsul? Jackie pracuje jako konsul? Tak wiem, udziela porad prawnych. 

Facet jest obywatelem USA. Powinien udać sie na rozmowę do konsula USA i spytać sie co i jak powinno byc zrobione.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...