Felicja Napisano 11 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2018 Witam, czy moze mi ktos pomoc i wyjasnic od czego zalez wysokosc taxes za dom w stanie NY. Pozdrawiam Joanna
andyopole Napisano 11 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2018 To jest podatek katastralny, od wartosci. Domu i gruntu. Nawet extra od basenu, ktory tę wartosc podnosi.
Felicja Napisano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Napisano 11 Lutego 2018 Andyopole Dziekuje. A co z dystryktem szkolnym. W poprzednim miejscu w ktorym wynajmowalismy dom taxes dyly dosc wysokie w porownaniu do niskiego poziomu nauki dystryktu szkolnego. W zeszlym roku kupilismy dom w dobrym dystrykcie ( to byl nasz cel dla dzieci) a taxes sa nizsze. Uslyszalam wczoraj w pracy ze w poprzednim dystrykcie taxes za domy sa takie duze poniewaz jest duzo dzieci. I tutaj jest moje pytanie: co jest prawda? Czy poziom High School oznacza ze domy w tym dystrykcie beda mialy wysokie taxes czy ilosc dzieci. Dodam tylko ze obecny school district jest dwa razy wiekszy od poprzedniego i poziom nauki jest bardzo wysoki.
kzielu Napisano 11 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2018 3 minuty temu, Felicja napisał: Andyopole Dziekuje. A co z dystryktem szkolnym. W poprzednim miejscu w ktorym wynajmowalismy dom taxes dyly dosc wysokie w porownaniu do niskiego poziomu nauki dystryktu szkolnego. W zeszlym roku kupilismy dom w dobrym dystrykcie ( to byl nasz cel dla dzieci) a taxes sa nizsze. Uslyszalam wczoraj w pracy ze w poprzednim dystrykcie taxes za domy sa takie duze poniewaz jest duzo dzieci. I tutaj jest moje pytanie: co jest prawda? Czy poziom High School oznacza ze domy w tym dystrykcie beda mialy wysokie taxes czy ilosc dzieci. Dodam tylko ze obecny school district jest dwa razy wiekszy od poprzedniego i poziom nauki jest bardzo wysoki. To jest inny podatek - lokalny i jest pobierany od twoich dochodów. Zależy od tego jak lokalne władze ustala jego wysokość.
andyopole Napisano 11 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2018 To juz sa szczegoly na temat ktorych nie mam wiedzy. Tu kazdy powiat czyli county ustala wlasne podatki lokalne. U mnie np. miasto pobiera $2 od kazdego rachunku za gaz. Oczywiscie dostawca gazu nie placi tego ze swojej kieszeni tylko dolicza tę pozycje do rachunku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.