Gość Napisano 18 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2018 Czy ktoś może mi powiedzieć jak zabrac sie o wystapienie wizy turystycznej do USA ? gdzie mieści sie amasada ?Mieszkam na stałe w Holandii...czytalam gdzies wczesniej ,że tam rozmawia sie tylko w J.angielskim a czy moze ktoś wie, czy moge mieć tam tlumacza?
Gość Napisano 18 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2018 Wpisz ambasada USA w Holandii w Google. Zadzwon do nich i spytaj sie czy mozesz miec tlumacza.
Gość Napisano 18 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2018 Pytam bo moze juz ktoś to przerabiał.Zeby zadzwonic do nich musze miec karte kredytowa ktorej jeszcze nie mam zrobionej, a rozmowa z miejsca kosztuje 15e.
Gość Napisano 18 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2018 Jak 15 Euro to problem to jak zaplacisz za rozmowe o wize?
Gość Napisano 18 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2018 Spedzilam minute w google i znalazlam wszystkie info na stronie ambasady. - If the applicant does not speak English or Dutch he/she can bring an interpreter although we prefer this person not to be a direct family member and he/she should bring identification Masz tam caly proces aplikacji. Koszt to 160$.
Joanna30 Napisano 18 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2018 Chyba nie mieliśmy jeszcze przypadku rozmowy w ambasadzie/konsulacie w Holandii. Co do rozmowy, to na pewno jest opcja rozmowy po angielsku i pewnie możliwość po holendersku, podobnie jak w Polsce po polsku. Nie sądzę, żeby mieli na miejscu tłumacza na polski, jeśli o polski język Ci chodziło. Zresztą rozmowa nie jest jakoś wybitnie skomplikowana. Podobne pytania zadają w ambasadzie, jak potem na lotnisku, a tam już raczej tylko po angielsku
Gość Napisano 18 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2018 16 minut temu, Roelka napisał: Jak 15 Euro to problem to jak zaplacisz za rozmowe o wize? Nie napisałam ze 15 e to jest problem, bo nie mam pieniedzy...Lecz problem, bo jeszcze nie mam zrobionej karty kredytowej a to jest roznica Dziękuję serdecznie za odpowiedz i dziękuję za wyszukana wiadomość ..nie znam angielskiego (stad problem) a Holendrzy nie mają tego problemu ,poniewaz nie potrzebuja takich informacji .Ich nie dotyczy temat wizy !!
andyopole Napisano 18 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2018 19 minut temu, Walentyna Tamer napisał: Nie napisałam ze 15 e to jest problem, bo nie mam pieniedzy...Lecz problem, bo jeszcze nie mam zrobionej karty kredytowej a to jest roznica Dziękuję serdecznie za odpowiedz i dziękuję za wyszukana wiadomość ..nie znam angielskiego (stad problem) a Holendrzy nie mają tego problemu ,poniewaz nie potrzebuja takich informacji .Ich nie dotyczy temat wizy !! Holendrów to nie dotyczy bo oni w większości dobrze mówią bo angielsku. Mają ten język w szkole i co niepojęte uczą się go i o zgrozo po skończeniu szkoły potrafią w nim rozmawiać.
haneczka019 Napisano 18 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2018 40 minut temu, Walentyna Tamer napisał: Nie napisałam ze 15 e to jest problem, bo nie mam pieniedzy...Lecz problem, bo jeszcze nie mam zrobionej karty kredytowej a to jest roznica Dziękuję serdecznie za odpowiedz i dziękuję za wyszukana wiadomość ..nie znam angielskiego (stad problem) a Holendrzy nie mają tego problemu ,poniewaz nie potrzebuja takich informacji .Ich nie dotyczy temat wizy !! Tak z czystej ciekawości, jakim językiem posługujesz się przebywając w Holandii? Zakładam, że tam mieszkasz skoro chcesz rozmowę o wizę odbyć właśnie tam.
Gość Napisano 18 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2018 w odpowiedzi na ciekawość ; ) rozmawiam po NL .Doczytałam sie ,że w ambasadzie rozmawiają wyłącznie po angielsku i stąd te pytania
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.