magda87 Napisano 22 Marca 2018 Zgłoś Napisano 22 Marca 2018 Witam ponownie. W kwietniu 2017 kolejny raz staralam sie o wize turystyczna. Dostalam odmowe, bo "takie jest prawo amerykanskie". W tym roku chcialabym sprobowac kolejny raz. Moja sytuacja zyciowa zmienila sie o tyle, ze mam swoje mieszkanie ( na kredyt), prace na czas nieokreslony oraz wyzsze zarobki. Czy ktos byl w podobnej sytuacji i po wielu probach w koncu dostal wize? Czy to ze mam duzy kredyt skresla mnie, bo moga myslec ze chce leciec i zarobic na splate?
sly6 Napisano 22 Marca 2018 Zgłoś Napisano 22 Marca 2018 Trochę na forum jesteś i opisz kiedy byłaś kiedyś,do kogo jedziesz,.. Opisz swoją sytuację czy oprócz tego kredytu i pracy są inne zmiany Są osoby ze dostają wizę i za 6 razem. Ps teraz czy bez pytania powiesz o kredycie oraz np pokażesz dokumenty o tym bo sama będziesz mówić?
magda87 Napisano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 22 Marca 2018 Bylam w 2005 i 2006 r. 2 i 4 miesiace. Wiza byla na rok. Jak staralam sie o wize w 2007, pani konsul nie spodobalo sie to ze bylam az 4 miesiace(mimo ze wize pobytowa za kazdym razem mialam na 6 miesiecy) Wczesniej bylam u ciotki,ale moj tata przebywal wtedy w USA. W tej chwili nie ma tam nikogo z mojej rodziny,a przynajmniej z najblizszej. Teraz chcialabym zatrzymac sie u znajomego (i jest to faktycznie tylko znajomy). Wyjazd na max. 14 dni. Rok temu we wniosku wpisalam,ze zatrzyamm sie w hotelu, przy najnizszej krajowej. Mysle,ze to mialo jakis wplyw na na odmowe. Poza sytuacja w pracy,kredytem nic sie nie zmienilo. Oczywiscie jesli konsul nie zapyta to nie bede mowic o kredycie itd. Wspomnialam o tym,bo z trgo co pamietam we wniosku wpisuje sie chyba ilosc osob w gospodarstwie domowym?.
sly6 Napisano 22 Marca 2018 Zgłoś Napisano 22 Marca 2018 Znajomy też miał i ma czasami wpływ na otrzymanie wizy. Kto wie co może być teraz. Pamiętaj że takie pobyty dłuższe też mają wpływ na późniejsze wizy dlatego Pani Konsul o tym wspomniała. Od kiedy to forum działa mamy podobne historie.
magda87 Napisano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 22 Marca 2018 Nie wspomnialam,ze to bardziej znajomy mojej babci dziekuje za odowiedzi
mcpear Napisano 22 Marca 2018 Zgłoś Napisano 22 Marca 2018 5 hours ago, magda87 said: Bylam w 2005 i 2006 r. 2 i 4 miesiace. Wiza byla na rok. Jak staralam sie o wize w 2007, pani konsul nie spodobalo sie to ze bylam az 4 miesiace(mimo ze wize pobytowa za kazdym razem mialam na 6 miesiecy) Jeśli byłaś 4 miesiące to czy przy rozmowie w konsulacie deklarowałaś 4 miesiące? Czy przy rozmowie na granicy deklarowałaś 4 miesiące? Wiem, że ci wbili 6 miesięcy - tak wbijają w 99% przypadków, aczkolwiek w komputerze odnotowują ile ustnie deklarowałaś pobytu. Jeśli wtedy zadeklarowałaś np 14 dni a wyjechałaś po 4 miesiącach to te informacje świecą konsulowi w oczy. To mogło wpłynąć na późniejsze decyzje odmowne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.