Klara1993 Napisano 27 Marca 2018 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Witam, mam 25 lat poznałam mojego chłopaka w Niemczech gdzie mieszkam od 6 lat. On jest Amerykaninem który przebywał w Niemczech na kontrakcie z pracy. Niedawno dowiedzieliśmy się ze jestem w Ciąży. Jakie mam szanse na dostanie wizy do USA? Nie jesteśmy ani nazyczenstwem i nie mamy tez ślubu. Proszę o radę
kzielu Napisano 27 Marca 2018 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 1 minutę temu, Klara1993 napisał: Witam, mam 25 lat poznałam mojego chłopaka w Niemczech gdzie mieszkam od 6 lat. On jest Amerykaninem który przebywał w Niemczech na kontrakcie z pracy. Niedawno dowiedzieliśmy się ze jestem w Ciąży. Jakie mam szanse na dostanie wizy do USA? Nie jesteśmy ani nazyczenstwem i nie mamy tez ślubu. Proszę o radę Jakiej wizy i w jakim celu ?
Klara1993 Napisano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Mój chłopak chciałby żebym się tam przeprowadziła ale najpierw myślimy o wizie turystycznej. On informował się także o prace w Niemczech ale na Florydzie ma cała rodzine, dom i prace która lubi
Jackie Napisano 27 Marca 2018 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Jeśli wjedziesz na turystycznej i zdecydujesz się zostać, to ciąża i poród będą dla USCIS dowodem na visa fraud.
Klara1993 Napisano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Niestety nie wiem co to dla mnie oznacza nigdy wcześniej nie myślałam o wyjeździe do stanów. Co to jest visa fraud?
Jackie Napisano 27 Marca 2018 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Visa fraud to wykorzystanie wizy w innym celu niż jest do tego przeznaczona, np. wjazd na wizie turystycznej z zamiarem umiejscowienia stałego pobytu. W przypadku ciąży będzie b. trudno przekonać urzędnika że nie wjechałaś z myślą żeby tu zostać na stałe z ojcem dziecka. Weźcie szybko ślub i iech facet składa w trimiga papiery o wizą małżeńską.
Gość Napisano 27 Marca 2018 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Na chłopaki rozum. Starasz się o wizę turystyczną jej chcesz jechać na krótki okres czasu, wakacje etc. Wyjazd na wizie turystycznej w celu osiedlenia się w USA jest oszustwem imigracyjnym. Jeśli chcecie być razem i chcesz jechać na stałe to staracie się o wizę narzeczenska K1. Ten proces jest dłuższy i nieco bardziej skomplikowany. Jeśli przed wylotem do US chłopaka wezmiecie ślub, to wtedy w celu przeprowadzki starasz się o wizę małżeńską cr1. No i taka prawda że twoja ciąża nie ma w tym procesie absolutnie żadnego znaczenia.
Klara1993 Napisano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 6 minut temu, Klara1993 napisał: Nie znamy się długo i nie chciałabym brać ślubu tylko ze względu na ciąże. Chciałam najpierw wyjechać tam na 2 tygodnie żeby zobaczyć czy w ogóle chciałabym tam zostać. Nie planuje od razu stałego pobytu i chciałabym żeby poród odbył się w Niemczech bliżej mojej rodziny 3 minuty temu, Jackie napisał: Visa fraud to wykorzystanie wizy w innym celu niż jest do tego przeznaczona, np. wjazd na wizie turystycznej z zamiarem umiejscowienia stałego pobytu. W przypadku ciąży będzie b. trudno przekonać urzędnika że nie wjechałaś z myślą żeby tu zostać na stałe z ojcem dziecka. Weźcie szybko ślub i iech facet składa w trimiga papiery o wizą małżeńską.
Gość Napisano 27 Marca 2018 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Jeśli chcesz tylko jechać na wakacje to starasz się o wizę turystyczną. Na granicy oczywiście jest możliwość że cię nie wpuszcza, chociażby że względu na ciążę. Na przyszłość tutaj jest poradnik co do wizy k1 http://www.visajourney.com/content/k1guide (czas oczekiwania to około 8 do 10 miesięcy) Wiza cr1 http://www.visajourney.com/content/i130guide1 (czas oczekiwania to około 12 do 14 miesiecy) Rzeczywistość jest taka że jeśli będziesz chciała kiedykolwiek mieszkać w USA to ten ślub będzie musiał się odbyć.
Klara1993 Napisano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 4 minuty temu, Roelka napisał: Jeśli chcesz tylko jechać na wakacje to starasz się o wizę turystyczną. Na granicy oczywiście jest możliwość że cię nie wpuszcza, chociażby że względu na ciążę. Na przyszłość tutaj jest poradnik co do wizy k1 http://www.visajourney.com/content/k1guide (czas oczekiwania to około 8 do 10 miesięcy) Wiza cr1 http://www.visajourney.com/content/i130guide1 (czas oczekiwania to około 12 do 14 miesiecy) Rzeczywistość jest taka że jeśli będziesz chciała kiedykolwiek mieszkać w USA to ten ślub będzie musiał się odbyć. Jaki jest okres czekania na wizę turystyczna? Jestem w pierwszym miesiącu także ciąży na razie nie widać
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.