Tomasz.P Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Witam. Chciał bym otworzyć tzw Sklep Monopolowy a dokładnie z piwem. Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów mógł by mnie pokierować w tej sprawię. Interesuje mnie jakie są tu procedury koszta i jak to wogóle działa i od czego by trzeba było zacząć. Chodzi o Stan Pensylwania,Philadelphia Miasto. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny POZDRAWIAM SERDECZNIE TOMASZ.
andyopole Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Monopolowy czyli z mocnymi trunkami to jest Liquor Shop. Jest tego mnostwo, podejrzewam ze rynek jest zaspokojony. Natomiast piwo jest w kazdym wielkim hipermarkecie i malym sklepiku, dasz rade konkurencji jesli chodzi o ceny?
Jackie Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Nie mam pojęcia od czego zacząć by prowadzić taki sklep ale z ciekawości pobawiłam się guglem. Nie miałam pojęcia jak popieprzone są przepisy dotyczące alkoholu w Pensylwanii!
Tomasz.P Napisano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 W dzielnicy w której mieszkam był by to strzał w 10 ponieważ jest tylko jeden sklep w okolicy.
andyopole Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 7 minut temu, Tomasz.P napisał: W dzielnicy w której mieszkam był by to strzał w 10 ponieważ jest tylko jeden sklep w okolicy. No to otwieraj, zanim ktos wpadnie na taki sam pomysl.
agatenka Napisano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2018 Ja ostatnio sprawdzalam "beer stand" w Delaware - najlepiej zadzwon lub napisz do odpowiednika Office of the Alcoholic Beverage Control Commissioner lub Division of Alcohol and Tobacco Enforcement w Pa. Zazwyczaj sa bardzo pomocni. Nie wiem czy to Ci cos pomoze ale ja dostalam tez taka odpowiedz: Currently the State of Delaware does not have a liquor license for this type of entity therefore we would not be able to license your business. If you would like to look into have this license type created you may contact your local legislative representative.
agatenka Napisano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2018 Tutaj masz dosc jasno wszystko wytlumaczone: http://pennsylvanialiquorlicense.com/faqs/
Tomasz.P Napisano 6 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2018 Witam Bardzo dziękuję za wszelką okazaną POMOC. SERDECZNIE POZDRAWIAM TOMASZ.
andyopole Napisano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2018 Co dziękuję, dziękuję? Piwo stawiasz gdy biznes ruszy....!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.