Maggie2016 Posted June 5, 2018 Report Share Posted June 5, 2018 Witam Mam pare pytan. #1 chce leciec na najwieksze ogolnoswiatowe show fotograficzne. Jestem fotografem, ale pracuje w prywatnej firmie u kogos. Chce zrobic cos dla siebie, zeby w przyszlosci zalozyc wlasna firme(14 lat u kogos to dosyc dlugo). Czy wiza B2 bedzie tu wskazana? #2 moze ktos z tutaj obecnych, byl w NY na tydzien czasu i moze mi powiedziec ile pieniedzy musial miec przy sobie? #3 moze ktos zatrzymywal sie I moze polecic jakis dosyc tani hotel w NY (Manhattan) #4 czy ktos kupil I moze ocenic czy NY City Pass jest dobrym rozwiazaniem na plan wycieczki? Dziekuje!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilya_ Posted June 5, 2018 Report Share Posted June 5, 2018 b2 jak najbardziej. lecisz turystycznie po prostu do NY, zwiedzac miasto. Na forum fotograficzne idziesz sobie przy okazji i jest to dla Ciebie atrakcja turystyczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maggie2016 Posted June 5, 2018 Author Report Share Posted June 5, 2018 Bardzo dziekuje za szybko info!! 1 minutę temu, ilya_ napisał: b2 jak najbardziej. lecisz turystycznie po prostu do NY, zwiedzac miasto. Na forum fotograficzne idziesz sobie przy okazji i jest to dla Ciebie atrakcja turystyczna. Bardzo dziekuje za szybko info! Nie prosic konsula o b1/b2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilya_ Posted June 5, 2018 Report Share Posted June 5, 2018 nie wiem jak teraz, ale jeszcze pare lat temu wypelnialo sie formularz od razu o promese b1/b2 lecac jako turysta. Niech wypowiedza sie znawcy tego formularza. Poczekaj chwile / nie wypelniaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maggie2016 Posted June 5, 2018 Author Report Share Posted June 5, 2018 Teraz, ilya_ napisał: nie wiem jak teraz, ale jeszcze pare lat temu wypelnialo sie formularz od razu o promese b1/b2 lecac jako turysta. Niech wypowiedza sie znawcy tego formularza. Poczekaj chwile / nie wy 1 minutę temu, ilya_ napisał: nie wiem jak teraz, ale jeszcze pare lat temu wypelnialo sie formularz od razu o promese b1/b2 lecac jako turysta. Niech wypowiedza sie znawcy tego formularza. Poczekaj chwile / nie wypelniaj. Bardzo Ci dziekuje! Poczekam:) 16 minut temu, ilya_ napisał: b2 jak najbardziej. lecisz turystycznie po prostu do NY, zwiedzac miasto. Na forum fotograficzne idziesz sobie przy okazji i jest to dla Ciebie atrakcja turystyczna. Bardzo dziekuje za szybko info! Nie prosic konsula o b1/b2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 5, 2018 Report Share Posted June 5, 2018 Godzinę temu, Maggie2016 napisał: Bardzo dziekuje za szybko info! Nie prosic konsula o b1/b2? A lecieć będziesz jako turystyka bo na b1 nie masz dokumentów i nie lecisz np na konferencję. Poczytaj dla kogo ta wiza jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maggie2016 Posted June 5, 2018 Author Report Share Posted June 5, 2018 13 minut temu, sly6 napisał: A lecieć będziesz jako turystyka bo na b1 nie masz dokumentów i nie lecisz np na konferencję. Poczytaj dla kogo ta wiza jest. Tak myslalam. Troche sie obawialam, ze konferencja, ekspozycje, warsztaty, show etc nie kwalifikuja sie pod turystyke a business z racji mojego zawodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilya_ Posted June 5, 2018 Report Share Posted June 5, 2018 Powiem tak: Jak historia istnienia tego forum pokazuje: ilekroc ktos wspomnial na rozmowie w ambasadzie, ze jest fotografem i jedzie w celach fotograficznych do usa, to zawsze tej promesy nie dostal. Idz do ambasady jako zwykla turystka. Lecisz na tydzien zobaczyc statue i zasmiecone ulice nowojorskiego manhattanu. Na swoj event sobie po prostu idz przy okazji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maggie2016 Posted June 5, 2018 Author Report Share Posted June 5, 2018 Teraz, ilya_ napisał: Powiem tak: Jak historia istnienia tego forum pokazuje: ilekroc ktos wspomnial na rozmowie w ambasadzie, ze jest fotografem i jedzie w celach fotograficznych do usa, to zawsze tej promesy nie dostal. Idz do ambasady jako zwykla turystka. Lecisz na tydzien zobaczyc statue i zasmiecone ulice nowojorskiego manhattanu. Na swoj event sobie po prostu idz przy okazji. Dziwne.. Serio tak bylo? A co ma piernik do wiatraka? Moge powiedziec ze na tydzien pozwiedzac, ale pytanie teraz. Ja tu syna mam. Pewnie pytac beda dlaczego nie z nim(16 lat) . Karina mi to podpowiedziala, zeby powiedziec ze na targi. Bo to prawda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilya_ Posted June 5, 2018 Report Share Posted June 5, 2018 ja jestem matematykiem, kieruje sie statystyka. Karina jest prawnikiem Ty zdecyduj. Byc moze Pani Karina ma racje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.