P_rzeMo.mek13 Posted July 11, 2018 Report Share Posted July 11, 2018 Cześć, Mam takie pytanie, składam wniosek o wizę B2. Mam siostrę na Work&travel, chcemy ze znajomymi zsynchronizować wyjazd tak aby odbyć pobyt w ostatnich 3 tygodniach pobytu siostry (kończy jej się termin pobytu). Czy mam ją obowiązkowo podać w odpowiedzi na pytanie "czy posiadasz rodzinę w USA" itd.. wszystkie dane.. Ma pobyt tymczasowy, nie mieszka na stałe, pracuje tylko do połowy września. To samo tyczy się pytania w którym mam podać osobę lub organizację w US, czy można/powinno się podać taką osobę z miejscem jej pobytu. Dodam że zwiedzanie będzie w zupełnie innym miejscu niż jej pobyt na W&T. Pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
cee Posted July 11, 2018 Report Share Posted July 11, 2018 Tak, musisz wskazać fakt że siostra przebywa obecnie na terenie USA. Nie pamiętam czy jest tam pytanie w jakim charakterze, czy poprostu jest tam ktoś z najbliższej rodziny. Konsul na pewno będzie miał taką informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_rzeMo.mek13 Posted July 11, 2018 Author Report Share Posted July 11, 2018 W kwestii podania rodziny tylko dane osoby. W kwestii pytania na kontakt w US gdzie trzeba podać osobę lub organizacje, to czy osoba na W&T jest odpowiednią osobą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 11, 2018 Report Share Posted July 11, 2018 53 minuty temu, P_rzeMo.mek13 napisał: W kwestii podania rodziny tylko dane osoby. W kwestii pytania na kontakt w US gdzie trzeba podać osobę lub organizacje, to czy osoba na W&T jest odpowiednią osobą? jest odpowiednią osobą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.