kuchczyk Posted July 13, 2018 Report Share Posted July 13, 2018 Witajcie. 1. w czerwcu bierzacego roku ukonczylem studia, Master degree Program man Berklee Collage of Music w Bostonie. Moja wiza studencka jest ważna jeszcze kilka lat , ale moje i-20 z Berklee wygasa 30 sierpnia 2018. Mam oprócz tego jeszcze wizę turystyczna ważną do 2022 roku. Byłem ostatnio bez wyjazdu w stanach 7 miesięcy studiując na Berklee. Muszę wyjechać 1 września na tydzień do Polski. Będzie to moment kiedy nie będę miał jeszcze swojego OPT, a i-20 z Berklee już nie będzie ważne. Czy mogę spokojnie wyjechać w tym czasie na tydzień do Polski licząc na moja wizę turystyczna, czy w związku ze byłem ostatnie 7 miesięcy w US bez wyjazdu nie upoważnia mnie teraz do przyjazdu na wize turystyczna. 2. Czy otrzymując intership muszę ubiegać się o OPT czy w związku z Internship powinienem dostać przedłużenie i-20? czekam na odpowiedz, dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted July 13, 2018 Report Share Posted July 13, 2018 W kwestii formalnej, świeżo upieczony magistrze: bieżący bo biegnący. Nie bierzący. Wyksztalconemu czlowiekowi po prostu nie wypada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 13, 2018 Report Share Posted July 13, 2018 wizę turystyczną maszyny ważną i możesz przyjechać jako turysta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.