Gary Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 Cześć sytuacja życiowa zmusiła mnie do powrotu do Polski na krótki okres. Na koniec sierpnia wracam i chciałbym wysłać dwie większe paczki do USA między 20-30 kg i teraz pytanie jak to najlepiej wysłać. Wiadomo nie spieszy mi się aż tak by w tydzien była w USA więc raczej bym myślał morską. Są w Polsce firmy, które wysyłają takie packzi znalazłem tylko Polamer, ewentualnie ktoś inny wysyłał i ma jakieś doświadczenia?
FunnyRedAngel Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 Wyslij Polamer-em, 5-6 tyg i paczke masz u siebie w PL.
haneczka019 Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 Ja wysyłałam Pocztą Polską. Czas dostawy ok 6 tygodni. Raz, zdarzyło się, że dotarła po około 8 tyg, ale wtedy w USA jakieś śnieżyce były i wszystko się opóźniło. Zanim dotarła ze wschodniego wybrzeża tam, gdzie powinna, to trochę to trwało . Tylko, że w PP można maksymalnie 20 kilogramową paczkę wysłać.
cee Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 Poczta Polska do 20 kg ekonomiczna kosztuje 200pln.
Gary Napisano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 Dzięki za odpowiedzi, mnie tam nie zależy aż tak na czasie, bo wyśle jakoś w tym tygodniu także jak wyjdzie 8 tygodni to przeżyje. Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi
kate7811 Napisano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2018 Witam,mam pytanie,czy ktoś mógłby mi doradzić w temacie wysyłki do Stanów?Chcę wysłać kilka kosmetykow naszych dobrych polskich firm,takie jak np.szampon,odżywka,balsamy do ciała oraz kilka sztuk odzieży.Rózne są opinie na temat kosmetyków,czy może zostać cofnięta z powodu kosmetyków? czy mogę wysłać perfumy w prezencie? czy na blankiecie muszę wszystko szczegółowo opisać.tzn.Balsamy do ciała czy ogólnie kosmetyki?odzież czy szczegółowo szpodnie,bluzka...proszę o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.