Gary Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 Zamierzam kupić bilet na datę 26.08.18 w tym tygodniu tylko mam duży problem czy ktoś korzystał i kupował już korzystając z skyscanner. Ponieważ bilety są nawet 1000 zł tańsze, ale nie chce by na koniec się okazało że mam lecieć bez bagażu
sly6 Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 Przeczytaj zasady biletu, od bagażu po zmianę daty podróży. Czasami taki tani bilet wychodzi później o wiele drożej.
Gary Napisano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 Dzięki w takim razie nie będę ryzykować dołożę te 1000 zł a będę pewniejszy tym bardziej, że wracam tam na stałe to nie będę sobie żałować
maciopa Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 1 godzinę temu, Gary napisał: Zamierzam kupić bilet na datę 26.08.18 w tym tygodniu tylko mam duży problem czy ktoś korzystał i kupował już korzystając z skyscanner. Ponieważ bilety są nawet 1000 zł tańsze, ale nie chce by na koniec się okazało że mam lecieć bez bagażu Kupowałem bardzo często bilety via w/w platforma. Zwróć uwagę na fakt, iż przekierowywuje Cię ona na stronę sprzedawcy biletu, gdzie masz dokładnie opisane w oparciu o jaką taryfę lecisz i co jest wliczone. Za 1000 zł więcej możesz mieć spokojnie wyższą klasę podróży i pamiętaj, że bilet w jedną stronę może być dużo droższy niż bilet w dwie strony
Zuza007 Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 Z moich obserwacji, od kilku miesięcy ceny biletów - nawet w regularnych liniach - są podawane bez bagażu rejestrowanego (tzw taryfa "light economy"), czyli do podanej w Skyscannerze ceny coś tam jeszcze musisz doliczyć - zazwyczaj okazuje sie po przejściu do rezerwacji i płacenia. Zauważyłam, że w większości przypadków cena za bagaż rejestrowany to 170 PLN w jedną stronę. No i jedyne linie (które "wyhaczyłam" ) które nie zaczely (jeszcze) stosować tego procederu na liniach transatlantyckich to LOT i UIA (ukraińskie)
Gary Napisano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 No ja to już się gubie w tych cenach biletów, dlatego myślę, że kupie jutro pojutrze już. Bo sam nie wiem czy skorzystać z skyscanner czy może jednak bezpośrednio np. z lufthansy
Zuza007 Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2018 51 minut temu, Gary napisał: No ja to już się gubie w tych cenach biletów, dlatego myślę, że kupie jutro pojutrze już. Bo sam nie wiem czy skorzystać z skyscanner czy może jednak bezpośrednio np. z lufthansy Ja bym kupiła przez Skyscanner (a w zasadzie to nie będzie Skyscanner, który jest tylko wyszukiwarko-porównywarką tylko jakiś inny pośrednik typu Opodo, Gotogate albo bezpośrednio linia lotnicza), bo bilet będzie taki sam - i tu i tu dopłacisz za bagaż rejestrowany - a różnica w cenie potrafi bys spora. Chociaz szczerze powiedziawszy, jeżeli różnice są groszowe, to ja zazwyczaj wybieram zakup bezpośrednio u linii - co również zrobisz via Skyscanner.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.