alx Napisano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 Dzień dobry, 2/3 lata temu otrzymałem na 10 lat wizę turystyczną B-2. Byłem w USA w ubiegłym roku - wjazd/wyjazd bez problemów. W tym roku najprawdopodobniej czeka mnie wyjazd służbowy do USA na kilka dni. Wizy B-1 nie mam. Co mogę w takie sytuacji zrobić? Złożyć kolejny wniosek na wizę B-1, a może od razu na B-1 i B-2 (zawsze to 2 lata później z wnioskowaniem o turystyczną). Czy jest możliwość "dopisania" B-2 do aktualnej B-1 ? Jeśli tak to jak to załatwić? Za rady w stylu "powiedz celnikowi na granicy, że przyjechałeś pozwiedzać" naprawdę dziękuje :-) bo nie zamierzam robić sobie i pracodawcy problemów (biletu itp. sam nie kupuję lecz firma).
cee Napisano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 Spójrz na wklejke w paszporcie. Promesa którą masz to b1/b2.
sly6 Napisano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 33 minuty temu, cee napisał: Spójrz na wklejke w paszporcie. Promesa którą masz to b1/b2. Może tak być a może być sama B2 lub b1.
sly6 Napisano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, alx napisał: Dzień dobry, 2/3 lata temu otrzymałem na 10 lat wizę turystyczną B-2. Byłem w USA w ubiegłym roku - wjazd/wyjazd bez problemów. W tym roku najprawdopodobniej czeka mnie wyjazd służbowy do USA na kilka dni. Wizy B-1 nie mam. Co mogę w takie sytuacji zrobić? Złożyć kolejny wniosek na wizę B-1, a może od razu na B-1 i B-2 (zawsze to 2 lata później z wnioskowaniem o turystyczną). Czy jest możliwość "dopisania" B-2 do aktualnej B-1 ? Jeśli tak to jak to załatwić? Za rady w stylu "powiedz celnikowi na granicy, że przyjechałeś pozwiedzać" naprawdę dziękuje :-) bo nie zamierzam robić sobie i pracodawcy problemów (biletu itp. sam nie kupuję lecz firma). Zaznacz na wniosku b1/b2 i wtedy będziesz mieć dwie wizy, a wizę b2 Ci anuluja.
cee Napisano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 Przy ds160 nie ma rozróżnienia na b1 albo b2. Dopiero podczas umawiania spotkania. Aż spojrzałem na swoją starą i mam visa type/class : R B1/B2 Napewno starałem się tylko o b2.
sly6 Napisano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 12 minut temu, cee napisał: Przy ds160 nie ma rozróżnienia na b1 albo b2. Dopiero podczas umawiania spotkania. Aż spojrzałem na swoją starą i mam visa type/class : R B1/B2 Napewno starałem się tylko o b2. W większości tak jest jak piszesz Mały procent ma jeden rodzaj wizy
cee Napisano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 Najlepiej jakby OP rzucił okiem na wklejke
sly6 Napisano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 29 minut temu, cee napisał: Najlepiej jakby OP rzucił okiem na wklejke jak napisałeś w pierwszym swoim poście
alx Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2018 Macie racje. Dziękuję. Nie miałem pojęcia, że wbita jest B1/B2. Nie przypominam sobie abym naklikał też B1 przy składaniu wniosku.
sly6 Napisano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2018 46 minut temu, alx napisał: Macie racje. Dziękuję. Nie miałem pojęcia, że wbita jest B1/B2. Nie przypominam sobie abym naklikał też B1 przy składaniu wniosku. To granicy powiesz ze lecisz służbowo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.