Jump to content

Dodatkowa wiza B-1 do B-2

Recommended Posts

Dzień dobry,

2/3 lata temu otrzymałem na 10 lat wizę turystyczną B-2. Byłem w USA w ubiegłym roku - wjazd/wyjazd bez problemów. W tym roku najprawdopodobniej czeka mnie wyjazd służbowy do USA na kilka dni. Wizy B-1 nie mam. Co mogę w takie sytuacji zrobić? Złożyć kolejny wniosek na wizę B-1, a może od razu na B-1 i B-2 (zawsze to 2 lata później z wnioskowaniem o turystyczną). Czy jest możliwość "dopisania" B-2 do aktualnej B-1 ? Jeśli tak to jak to załatwić? Za rady w stylu "powiedz celnikowi na granicy, że przyjechałeś pozwiedzać" naprawdę dziękuje :-) bo nie zamierzam robić sobie i pracodawcy problemów (biletu itp. sam nie kupuję lecz firma).

1 godzinę temu, alx napisał:

Dzień dobry,

2/3 lata temu otrzymałem na 10 lat wizę turystyczną B-2. Byłem w USA w ubiegłym roku - wjazd/wyjazd bez problemów. W tym roku najprawdopodobniej czeka mnie wyjazd służbowy do USA na kilka dni. Wizy B-1 nie mam. Co mogę w takie sytuacji zrobić? Złożyć kolejny wniosek na wizę B-1, a może od razu na B-1 i B-2 (zawsze to 2 lata później z wnioskowaniem o turystyczną). Czy jest możliwość "dopisania" B-2 do aktualnej B-1 ? Jeśli tak to jak to załatwić? Za rady w stylu "powiedz celnikowi na granicy, że przyjechałeś pozwiedzać" naprawdę dziękuje :-) bo nie zamierzam robić sobie i pracodawcy problemów (biletu itp. sam nie kupuję lecz firma).

Zaznacz na wniosku b1/b2 i wtedy będziesz mieć dwie wizy, a wizę b2 Ci anuluja. 

12 minut temu, cee napisał:

Przy ds160 nie ma rozróżnienia na b1 albo b2. Dopiero podczas umawiania spotkania. Aż spojrzałem na swoją starą i mam visa type/class : R B1/B2

Napewno starałem się tylko o b2.

W większości tak jest jak piszesz 

Mały procent ma jeden rodzaj wizy 

46 minut temu, alx napisał:

Macie racje. Dziękuję. Nie miałem pojęcia, że wbita jest B1/B2. Nie przypominam sobie abym naklikał też B1 przy składaniu wniosku. 

To granicy powiesz ze lecisz służbowo. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...