Zabcia1212 Napisano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2018 Witam chciałbym się zapytać czy jeśli ubiegalam się o wizę turystyczna ze względu na ślub kuzynki i dostałam odmowę bo ze stresu zapomniałam powiedzieć o ślubie... Tylko że jadę do cioci. Mogę w jakiś sposób się odwołać lub jeśli będę się znów ubiegać o wizę w ciągu miesiąca jest prawdopodobne że ją dostane czy raczej to zmarnowanie pieniądzy? Dostałam odmowę 214(b) ze względu na brak silnych związków z polską, jestem na stażu od miesiąca czyli tak jakby mam pracę.
Gość Napisano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2018 Odwolac sie nie mozna. Zawsze mozesz probowac po raz drugi, ale twoje szanse beda troche mniejsze.
sly6 Napisano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2018 Tylko że jesteś jeden miesiąc na stażu a nie np parę miesięcy. Ile wpisalas że będziesz u Cioci? Możesz teraz wspomnieć o ślubie tylko kto dostaje wolnego dużo gdy pracuje jeden miesiąc czasu
mcpear Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2018 Pierwszy raz się starałaś o wizę? Może byłaś już w USA? Długo? Czy ktoś z Twojej rodziny jest nielegalnie w USA (albo był? albo był i pracował na wizie turystycznej?) Mało wiemy aby doradzić Tobie czy warto jeszcze raz składać wniosek.
Zabcia1212 Napisano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2018 Jadąc w listopadzie będę mieć tydzień urlopu a to wystarczy bo zależy mi tylko żeby być na ślubie, ale niestety zapomniałam o nim wspomnieć. Napisałam że będę 2 tygodnie. Tak pierwszy raz starałam się o wizę, moja mama była ale legalnie.
sly6 Napisano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2018 To teraz powiedz o tym ślubie i jak urlop na tydzień to tyle wpisz.
Zabcia1212 Napisano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2018 Nie będzie to dziwne że w jednym formularzu pisałam tak a w drugim coś innego i to w krótkim czasie?
Zabcia1212 Napisano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2018 Nie wiem za bardzo ile się na nią czeka więc jakbym chciała wylecieć 10 listopada to kiedy najpóźniej iść na rozmowę z konsulem?
Gość Napisano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2018 Generalnie po odmowach zaleca się odczekać kilka miesięcy. Spróbuj w październiku. Jedyne co tracisz to kasa. Napisz jak poszło.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.