Skocz do zawartości

Odmowa wizy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym się zapytać czy jeśli ubiegalam się o wizę turystyczna ze względu na ślub kuzynki i dostałam odmowę bo ze stresu zapomniałam powiedzieć o ślubie... Tylko że jadę do cioci. Mogę w jakiś sposób się odwołać lub jeśli będę się znów ubiegać o wizę  w ciągu miesiąca  jest prawdopodobne że ją dostane czy raczej to zmarnowanie pieniądzy?  Dostałam odmowę 214(b) ze względu na brak silnych związków z polską,  jestem na stażu od miesiąca czyli tak jakby mam pracę. 

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Odwolac sie nie mozna. Zawsze mozesz probowac po raz drugi, ale twoje szanse beda troche mniejsze.

Napisano

Tylko że jesteś jeden miesiąc na stażu a nie np parę miesięcy.  Ile wpisalas że będziesz u Cioci? 

Możesz teraz wspomnieć o ślubie tylko kto dostaje wolnego dużo gdy pracuje jeden miesiąc czasu 

Napisano

Pierwszy raz się starałaś o wizę? Może byłaś już w USA? Długo? Czy ktoś z Twojej rodziny jest nielegalnie w USA (albo był? albo był i pracował na wizie turystycznej?) Mało wiemy aby doradzić Tobie czy warto jeszcze raz składać wniosek.

Napisano

Jadąc w listopadzie będę mieć tydzień urlopu a to wystarczy bo zależy mi tylko żeby być na ślubie, ale niestety zapomniałam o nim wspomnieć. Napisałam że będę 2 tygodnie. Tak pierwszy raz starałam się o wizę, moja mama była ale legalnie. 

Napisano

Generalnie po odmowach zaleca się odczekać kilka miesięcy. Spróbuj w październiku. Jedyne co tracisz to kasa. Napisz jak poszło. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...