ewkamarchewka Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Witajcie ☺️ Drodzy forumowicze poradzicie! Mój narzeczony zdał w ostatnim czasie obywatelstwo za tydzień będzie miał oath ceremony. To super dla niego bardzo się oboje cieszymy ale tutaj zaczyna się nasz problem.... ja jestem teraz u niego w USA na wizie turystycznej która ma ważność do końca września i nie wiemy, cieszko nam jest zdecydować co jest lepsze czy pobrać się na ważnej mojej wizie turystycznej zostac tutaj i składać dokumenty na zielona kartę czy wrócić do Polski i starać się o wizę narzeczeńska.
andyopole Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Jesli Cie poprosi o reke natychmiast i poprze swoje zamiary pierscionkiem za min. 10000 USD to sie zen. Jesli wrocisz do Polski to wtedy juz wiza MALZENSKA.
MoniaS Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Prawidlowo wg przepisow powinnaa wrócić do Polski i starać się o wizę narzeczeńska. Na wizie turystycznej jesteś tylko turysta i nie masz prawa wychodzić za mąż. Jednak byli tacy co żenili się w USA i wracali załatwiając wizę małżeńska. Jak to się tutaj mówi : it’s up to you.
pelasia Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Godzinę temu, MoniaS napisał: Prawidlowo wg przepisow powinnaa wrócić do Polski i starać się o wizę narzeczeńska. Na wizie turystycznej jesteś tylko turysta i nie masz prawa wychodzić za mąż. Jednak byli tacy co żenili się w USA i wracali załatwiając wizę małżeńska. Jak to się tutaj mówi : it’s up to you. Masz prawo wziąć ślub na jakiejkolwiek wizie, ważne aby nie było w planie wlecieć na innej z zamiarem imigracyjnym. W koleżanki przypadku wszystko zgodnie z prawem. Jesli przyjechała z zamiarem turystycznym, nie planowała slubu i pozostania w USA, to wszystko gra. A to która drogę wybierze to - up to her! Jest mnóstwo ludzi którzy przyjeżdzają do USA jako turyści aby wziąć ślub, czy to w Vegas bo w filmach widzieli, czy dla samych siebie, czy z innych powodów. Każdy ma prawo wziąć ślub bez wzgledu na status( oczywiscie pełnoletni i za zgoda drugiej osoby , zeby mi ktoś zaraz nie wyskoczył...)
andyopole Napisano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, pelasia napisał: Masz prawo wziąć ślub na jakiejkolwiek wizie, ważne aby nie było w planie wlecieć na innej z zamiarem imigracyjnym. W koleżanki przypadku wszystko zgodnie z prawem. Jesli przyjechała z zamiarem turystycznym, nie planowała slubu i pozostania w USA, to wszystko gra. A to która drogę wybierze to - up to her! Jest mnóstwo ludzi którzy przyjeżdzają do USA jako turyści aby wziąć ślub, czy to w Vegas bo w filmach widzieli, czy dla samych siebie, czy z innych powodów. Każdy ma prawo wziąć ślub bez wzgledu na status( oczywiscie pełnoletni i za zgoda drugiej osoby , zeby mi ktoś zaraz nie wyskoczył...) W samej porze podkreśliłaś o zgodzie drugiej osoby bo już chciałem dziewosłębów posyłać...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.