Skocz do zawartości

Recommended Posts

WITAM!

HISTORIA NASZEGO POBYTU JEST NIECO ZAGMATWANA. MÓJ MAŻ WJECHAŁ DO USA LEGALNIE NA WIZIE TURYSTYCZNEJ W 98 I  ZOSTAŁ DO 2008 WYJEŻDŻAJĄC NIE ODDAŁ BIAŁEJ KARTKI, NA LOTNISKU MYŚLELI ,ŻE MA GC. PRACOWAŁ TAM NIE LEGALNIE. MIAŁ NADANY TAX I.D I PRAWO JAZDY. JA PIERWSZY RAZ WJECHAŁAM NA J1 I WYJECHAŁAM ZGODNIE Z BIAŁA KARTKA W 2002 R.POTEM PRZYLECIAŁAM DO NIEGO W 2003 I WYJECHAŁAM PO POL ROKU I ZNOWU ZA M-C WRÓCIŁAM POTEM JUŻ NIE WYJEŻDŻAŁAM . WZIĘLIŚMY ŚLUB W 2005 R W CITY HALL .

W 2006 URODZIŁAM DZIECKO ( MA CERTYFIKAT URODZENIA), NASTĘPNIE OPUŚCIŁAM USA W 2007 RAZEM Z DZIECKIEM. TO CAŁA NASZA HISTORIA. MAM PYTANIA: CZY MAMY SZANSE NA WIZĘ PO 10 LATACH OD OPUSZCZENIA USA TURYSTYCZNĄ? CZY POWINNIŚMY PRZYZNAĆ SIĘ DO WSZYSTKIEGO, ŻEBY JA DOSTAĆ ?CZY DOSTANIEMY KIEDYS GC OD SYNA, MA TERAZ 12 LAT?

POZDRAWIAM :)))))

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

2 minuty temu, Lola78 napisał:

WITAM!

HISTORIA NASZEGO POBYTU JEST NIECO ZAGMATWANA. MÓJ MAŻ WJECHAŁ DO USA LEGALNIE NA WIZIE TURYSTYCZNEJ W 98 I  ZOSTAŁ DO 2008 WYJEŻDŻAJĄC NIE ODDAŁ BIAŁEJ KARTKI, NA LOTNISKU MYŚLELI ,ŻE MA GC. PRACOWAŁ TAM NIE LEGALNIE. MIAŁ NADANY TAX I.D I PRAWO JAZDY. JA PIERWSZY RAZ WJECHAŁAM NA J1 I WYJECHAŁAM ZGODNIE Z BIAŁA KARTKA W 2002 R.POTEM PRZYLECIAŁAM DO NIEGO W 2003 I WYJECHAŁAM PO POL ROKU I ZNOWU ZA M-C WRÓCIŁAM POTEM JUŻ NIE WYJEŻDŻAŁAM . WZIĘLIŚMY ŚLUB W 2005 R W CITY HALL .

W 2006 URODZIŁAM DZIECKO ( MA CERTYFIKAT URODZENIA), NASTĘPNIE OPUŚCIŁAM USA W 2007 RAZEM Z DZIECKIEM. TO CAŁA NASZA HISTORIA. MAM PYTANIA: CZY MAMY SZANSE NA WIZĘ PO 10 LATACH OD OPUSZCZENIA USA TURYSTYCZNĄ? CZY POWINNIŚMY PRZYZNAĆ SIĘ DO WSZYSTKIEGO, ŻEBY JA DOSTAĆ ?CZY DOSTANIEMY KIEDYS GC OD SYNA, MA TERAZ 12 LAT?

POZDRAWIAM :)))))

Od syna dostaniecie jeśli on i Wy spełnicie warunki..  Co do wizy turystycznej to możecie ją dostać lub nie lecz nie radzę kłamać jeśli macie w planach stały pobyt. 

I proszę nie pisać dużymi literami, wyłączyć caps lock 

  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Syn bedzie mogl Was sponsorowac jak skonczy 21 lat i nic w obecnych przepisach imigracyjnych sie nie zmieni. Jezeli maz w ktoryms momencie podal gdziekolwiek ze jest obywatelem (IRS, DMV) to nigdy statutu nie ureguluje.

  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Teraz, kzielu napisał:

Syn bedzie mogl Was sponsorowac jak skonczy 21 lat i nic w obecnych przepisach imigracyjnych sie nie zmieni. Jezeli maz w ktoryms momencie podal gdziekolwiek ze jest obywatelem (IRS, DMV) to nigdy statutu nie ureguluje.

Racja co do tych danych. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Sorry z wrażenia włączyłam. Mam pytanie : Jakie warunki musi spełniać syn ,żeby dostać od niego G.C? Czy istnieje możliwość zaliczenia nam tych 10 lat nie wjeżdżania na poczet kary? Czy jak już dostaniemy wizy to możliwe,że nie wpusci nas immigration w NYC, bo mamy jeszcze 2 syna nie posiadającego obywatelstwa? Czy lepiej żeby mąż szedł z obywatelem , a ja do innej kolejki z małym? Dzięki za odpowiedzi, wybieramy się na maraton do USA- maz startuje :)))

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

5 minut temu, Lola78 napisał:

Sorry z wrażenia włączyłam. Mam pytanie : Jakie warunki musi spełniać syn ,żeby dostać od niego G.C? Czy istnieje możliwość zaliczenia nam tych 10 lat nie wjeżdżania na poczet kary? Czy jak już dostaniemy wizy to możliwe,że nie wpusci nas immigration w NYC, bo mamy jeszcze 2 syna nie posiadającego obywatelstwa? Czy lepiej żeby mąż szedł z obywatelem , a ja do innej kolejki z małym? Dzięki za odpowiedzi, wybieramy się na maraton do USA- maz startuje :)))

Nie ma znaczenia czy będzie z obywatelem,mogą Was nie wpuścić i takie są realia. 

Mieć domycil, zarabiać.. 

Edytowane przez sly6

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
4 minuty temu, Lola78 napisał:

Czy użuwanie tego numeru tax id, do rozliczenia kiedys podał :(((((

Jeśli podał że jest obywatelem to zapomnijcie o gc.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Zarabiamy , obydwoje na umowach o prace - ja na uczelni , a on w firmie ubezpiecz- pomyślałam , ze syn obywatel mnie zdemaskuje , zaczną pytać , poza tym obywatele maja inna kolejkę na immigration .

dzieki

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

5 minut temu, Lola78 napisał:

Zarabiamy , obydwoje na umowach o prace - ja na uczelni , a on w firmie ubezpiecz- pomyślałam , ze syn obywatel mnie zdemaskuje , zaczną pytać , poza tym obywatele maja inna kolejkę na immigration .

dzieki

Liczy się przeszłość też i jak źle wpadniecie to będzie po wjeździe.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×