Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Proszę o pomoc. Jestem z obywatelka USA i Polski od 7 lat chcemy razem zamieszkać i dołożyć troche na start w Polsce. Starałem się wczesniej o wize turystyczna 2 razy niestety ze złym skutkiem. Liczyłem tez na loterie ale niestety. Nie chcemy brać slubu tylko i wyłącznie dla dostania wizy. Pojawiła się szansa, gdyż ma ona wujka ktory ma firme hydrauliczna w Nowy Jorku. Myślicie ze bedzie mnie mogl zasponsorowac I ściągnąć do USA?. Jeśli tak doradzcie jaka wize wybrac? Ile trwa ten proces i w ciągu ilu dni po otrzymania wizy musze wyjechać? Doda ze jestem osobą po studiach i nie znam się na hydraulice ale wujek twierdzi że wszystkiego mnie nauczy. Proszę o rady

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Pozostaje wiza narzeczenska lub wiza małżeńska i wyjazd na stałe 

Z wiza turystyczna może być różnie i możesz na drugi raz dostać wizę lub za jakiś czas. Wiza ta nie uprawnia do pracy

Co do Wujka nic się nie da zrobić ponieważ nie masz żadnego doświadczenia z hydraulika a lewe papiery wyjdą pod czas rozmowy o wizę. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Wujek by musiał zatrudnić dobrego i nie taniego adwokata do wizy lecz wtedy gdy byś miał doświadczenie. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jak chcecie sobie zarobic na dobry start w Polsce to zdecydowanie inne kraje w Europie, bez koniecznosci kombinowania i brania slubow bylyby korzystniejsze. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×