malg.o Napisano 29 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2018 Dzien dobry, Mam pytanie zwiazane z wiza turystyczna. Bylam w Stanach we wrzesniu na cztery dni (mieszkalam w tym czasie w Meksyku). Teraz zamierzam leciec siedemnastego grudnia na kilka miesiacy. W paszporcie mam jednak pieczatke, ktora otrzymalam poprzednim razem i ktora jest wazna do polowy lutego. W zwiazku z tym, dostane nowa wiza, czy obowiazuje ta poprzednia? Z gory dziekuje za odpowiedzi
rzecze1 Napisano 29 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2018 11 minut temu, malg.o napisał: Dzien dobry, Mam pytanie zwiazane z wiza turystyczna. Bylam w Stanach we wrzesniu na cztery dni (mieszkalam w tym czasie w Meksyku). Teraz zamierzam leciec siedemnastego grudnia na kilka miesiacy. W paszporcie mam jednak pieczatke, ktora otrzymalam poprzednim razem i ktora jest wazna do polowy lutego. W zwiazku z tym, dostane nowa wiza, czy obowiazuje ta poprzednia? Z gory dziekuje za odpowiedzi Z tego co pamietam limit jest chyba 30 dni. Ale ja kiedys bylem trzy, i tez mi wbili nowa piecztatke z nowymi 6 miesiacami.
sly6 Napisano 29 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2018 7 minut temu, malg.o napisał: 30 dni? W jakim sensie? A lecisz z Meksyku czy np z Polski? Te parę miesięcy może zastanowić urzędnika mimo że byłaś ostatnio parę dni w Stanach.
malg.o Napisano 29 Listopada 2018 Autor Zgłoś Napisano 29 Listopada 2018 Bylam trzy cztery dni w Stanach w sierpniu, w polowie wrzenia wylecialam z Meksyku do Francji (tutaj mieszkam). Nie mam zadnej pieczatki, ktora potwierdzalaby moj wyjaz, tylko jedna, slabo widoczna wjazdowa do MEX. Teraz bede leciec z Paryza.
sly6 Napisano 29 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2018 To weź ze sobą karty pokładowe aby potwierdzić Twój wylot. Te 30 dni tyczy się czasu gdy byś w tym czasie wróciła na teren USA z terenu Meksyku czy Kanady i wtedy byś nie dostała nowego pobytu W Twoim przypadku dostaniesz nowy pobyt mimo że masz napisany pobyt do lutego.
malg.o Napisano 29 Listopada 2018 Autor Zgłoś Napisano 29 Listopada 2018 ok, rozumiem. Bardzo dziekuje za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.