Skocz do zawartości

Czy to legalna sprzedaż?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
23 minuty temu, Robak6 napisał:

Witam, mam pytanie czy to jest legalna sprzedaż security ID ( tzw. Legalna praca w USA)…

Moze sprobuj wyjasnic troche o co Ci dokladnie chodzi....

Napisano

Wujek w USA siedzi i dzieci były itp i zjechaly jakiś czas temu i nie wracają tam i ma to pozwolenie na legalna pracę na nich i chce sprzedać ale czy to jest legalne 

Napisano
9 minut temu, Robak6 napisał:

Wujek w USA siedzi i dzieci były itp i zjechaly jakiś czas temu i nie wracają tam i ma to pozwolenie na legalna pracę na nich i chce sprzedać ale czy to jest legalne 

Sprobuj  moze po polsku napisac ?

A konkretnie - jakie ma pozwolenie na prace ?  Zeby pracowac legalnie w US, trzeba byc obywatelem, rezydentem (posiadac zielona karte), posiadac wize pracownicza lub posiadac EAD (employment authorization document).

Nie wiem co rozumiesz przez security ID (nie brzmi jak cokolwiek zwiazanego z mozliwoscia legalnej pracy) , ale pytanie czy sprzedawanie jakiegokolwiek ID jest legalne jest dosc kuriozalne.... (dla jasnosci - odpowiedz brzmi nie)

Tutaj masz wypisane dokumenty ktore pozwalaja na legalna prace w US : 

https://www.uscis.gov/i-9-central/acceptable-documents

Napisano

A sprzedaż numeru PESEL, dowodu osobistego to jest legalnie?  

Jest to nielegalnie i poczytaj trochę o kradzieży tożsamości gdy Twój Wujek będzie chciał to zrobić i jakie mogą być problemy w przyszłości. 

Napisano
7 godzin temu, Robak6 napisał:

Nie wiem czy powinnam “gratulować wujka” czy krzyczeć “UCIEKAJ od takiej rodzinki” 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...