Robak6 Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 Witam, mam pytanie czy to jest legalna sprzedaż security ID ( tzw. Legalna praca w USA)…
kzielu Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 23 minuty temu, Robak6 napisał: Witam, mam pytanie czy to jest legalna sprzedaż security ID ( tzw. Legalna praca w USA)… Moze sprobuj wyjasnic troche o co Ci dokladnie chodzi....
Robak6 Napisano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 Wujek w USA siedzi i dzieci były itp i zjechaly jakiś czas temu i nie wracają tam i ma to pozwolenie na legalna pracę na nich i chce sprzedać ale czy to jest legalne
kzielu Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 9 minut temu, Robak6 napisał: Wujek w USA siedzi i dzieci były itp i zjechaly jakiś czas temu i nie wracają tam i ma to pozwolenie na legalna pracę na nich i chce sprzedać ale czy to jest legalne Sprobuj moze po polsku napisac ? A konkretnie - jakie ma pozwolenie na prace ? Zeby pracowac legalnie w US, trzeba byc obywatelem, rezydentem (posiadac zielona karte), posiadac wize pracownicza lub posiadac EAD (employment authorization document). Nie wiem co rozumiesz przez security ID (nie brzmi jak cokolwiek zwiazanego z mozliwoscia legalnej pracy) , ale pytanie czy sprzedawanie jakiegokolwiek ID jest legalne jest dosc kuriozalne.... (dla jasnosci - odpowiedz brzmi nie) Tutaj masz wypisane dokumenty ktore pozwalaja na legalna prace w US : https://www.uscis.gov/i-9-central/acceptable-documents
sly6 Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 A sprzedaż numeru PESEL, dowodu osobistego to jest legalnie? Jest to nielegalnie i poczytaj trochę o kradzieży tożsamości gdy Twój Wujek będzie chciał to zrobić i jakie mogą być problemy w przyszłości.
FunnyRedAngel Napisano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2019 7 godzin temu, Robak6 napisał: Wujek w USA siedzi i dzieci były itp i zjechaly jakiś czas temu i nie wracają tam i ma to pozwolenie na legalna pracę na nich i chce sprzedać ale czy to jest legalne Nie wiem czy powinnam “gratulować wujka” czy krzyczeć “UCIEKAJ od takiej rodzinki”
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.