Skocz do zawartości

Wiza turystyczna, przedłużenie pobytu

Marczesq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Podczas starania się o wizę b1/b2 napisałem we wniosku że chce lecieć na miesiąc na wakacje na alaske. Dostałem wizę na 10 lat. Jeżeli polece tam i wbija mi pobyt na pół roku, to będę mógł przebukowac bilety i zostać tam pół roku? Czy muszę tam siedzieć tyle ile napisałem we wniosku o wize?

Napisano

Tyle możesz być ile Ci da urzędnik na lotnisku, problemy są później bo jak przekonać urzędnika że się nie pracowało nielegalnie lub np gubisz paszport idziesz po nowa wizę i wychodzi ze piszesz jedno a robisz coś innego. 

Napisano
7 minut temu, sly6 napisał:

Tyle możesz być ile Ci da urzędnik na lotnisku, problemy są później bo jak przekonać urzędnika że się nie pracowało nielegalnie lub np gubisz paszport idziesz po nowa wizę i wychodzi ze piszesz jedno a robisz coś innego. 

Czyli za pierwszym razem najlepiej być tyle ile zadeklarowałem we wniosku o wizę? Ponieważ mam tam rodzine i nie chce mieć zamkniętej drogi do USA

Napisano
24 minutes ago, Marczesq said:

Czyli za pierwszym razem najlepiej być tyle ile zadeklarowałem we wniosku o wizę? Ponieważ mam tam rodzine i nie chce mieć zamkniętej drogi do USA

Za *kazdym* razem najlepiej byc tyle ile zadeklarowales IO na granicy. Pytania: "na jak dlugo?" i "po co?/do kogo?" to w zasadzie jedyne 2 pytania, ktore mi kiedykolwiek zadawali. Za kazdym razem.

Napisano
8 minut temu, Xarthisius napisał:

Za *kazdym* razem najlepiej byc tyle ile zadeklarowales IO na granicy. Pytania: "na jak dlugo?" i "po co?/do kogo?" to w zasadzie jedyne 2 pytania, ktore mi kiedykolwiek zadawali. Za kazdym razem.

A jak się wam wydaje. Są jakieś szanse żeby zostać tam za którymś razem chociaż z pół roku? 

Napisano

Pytanie jest inne za jaki czas tam będziesz chciał wrócić po takim pół rocznym pobycie i kiedy będziesz iść po nowa wizę. 

Napisano
4 minuty temu, sly6 napisał:

Pytanie jest inne za jaki czas tam będziesz chciał wrócić po takim pół rocznym pobycie i kiedy będziesz iść po nowa wizę. 

Po półrocznym pobycie to na pewno za minimum dwa albo trzy lata. Chodzi mi o to że chce zwiedzić stany i pobyć z rodziną. A taki miesiąc to stanowczo za mało. A takie kupowanie non stop biletów i wracanie na miesiąc to dla mnie katastrofa finansowa by byla 

Napisano
33 minuty temu, Marczesq napisał:

Po półrocznym pobycie to na pewno za minimum dwa albo trzy lata. Chodzi mi o to że chce zwiedzić stany i pobyć z rodziną. A taki miesiąc to stanowczo za mało. A takie kupowanie non stop biletów i wracanie na miesiąc to dla mnie katastrofa finansowa by byla 

Jeśli tak to nie powinno być problemu..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...