Marczesq Napisano 3 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 Witam. Podczas starania się o wizę b1/b2 napisałem we wniosku że chce lecieć na miesiąc na wakacje na alaske. Dostałem wizę na 10 lat. Jeżeli polece tam i wbija mi pobyt na pół roku, to będę mógł przebukowac bilety i zostać tam pół roku? Czy muszę tam siedzieć tyle ile napisałem we wniosku o wize?
sly6 Napisano 3 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 Tyle możesz być ile Ci da urzędnik na lotnisku, problemy są później bo jak przekonać urzędnika że się nie pracowało nielegalnie lub np gubisz paszport idziesz po nowa wizę i wychodzi ze piszesz jedno a robisz coś innego.
Marczesq Napisano 3 Lutego 2019 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 7 minut temu, sly6 napisał: Tyle możesz być ile Ci da urzędnik na lotnisku, problemy są później bo jak przekonać urzędnika że się nie pracowało nielegalnie lub np gubisz paszport idziesz po nowa wizę i wychodzi ze piszesz jedno a robisz coś innego. Czyli za pierwszym razem najlepiej być tyle ile zadeklarowałem we wniosku o wizę? Ponieważ mam tam rodzine i nie chce mieć zamkniętej drogi do USA
sly6 Napisano 3 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 Jeśli nie chcesz mieć zamkniętej drogi to i za drugim razem bądź jak turysta.
Xarthisius Napisano 3 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 24 minutes ago, Marczesq said: Czyli za pierwszym razem najlepiej być tyle ile zadeklarowałem we wniosku o wizę? Ponieważ mam tam rodzine i nie chce mieć zamkniętej drogi do USA Za *kazdym* razem najlepiej byc tyle ile zadeklarowales IO na granicy. Pytania: "na jak dlugo?" i "po co?/do kogo?" to w zasadzie jedyne 2 pytania, ktore mi kiedykolwiek zadawali. Za kazdym razem.
Marczesq Napisano 3 Lutego 2019 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 8 minut temu, Xarthisius napisał: Za *kazdym* razem najlepiej byc tyle ile zadeklarowales IO na granicy. Pytania: "na jak dlugo?" i "po co?/do kogo?" to w zasadzie jedyne 2 pytania, ktore mi kiedykolwiek zadawali. Za kazdym razem. A jak się wam wydaje. Są jakieś szanse żeby zostać tam za którymś razem chociaż z pół roku?
sly6 Napisano 3 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 Pytanie jest inne za jaki czas tam będziesz chciał wrócić po takim pół rocznym pobycie i kiedy będziesz iść po nowa wizę.
Marczesq Napisano 3 Lutego 2019 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 4 minuty temu, sly6 napisał: Pytanie jest inne za jaki czas tam będziesz chciał wrócić po takim pół rocznym pobycie i kiedy będziesz iść po nowa wizę. Po półrocznym pobycie to na pewno za minimum dwa albo trzy lata. Chodzi mi o to że chce zwiedzić stany i pobyć z rodziną. A taki miesiąc to stanowczo za mało. A takie kupowanie non stop biletów i wracanie na miesiąc to dla mnie katastrofa finansowa by byla
sly6 Napisano 3 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 33 minuty temu, Marczesq napisał: Po półrocznym pobycie to na pewno za minimum dwa albo trzy lata. Chodzi mi o to że chce zwiedzić stany i pobyć z rodziną. A taki miesiąc to stanowczo za mało. A takie kupowanie non stop biletów i wracanie na miesiąc to dla mnie katastrofa finansowa by byla Jeśli tak to nie powinno być problemu..
nataliatomson Napisano 6 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2019 Jeśli zostaniesz dłużej to nic, urzędnicy zazwyczaj przystają na wersje że to były wakacje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.