Jump to content
Marczesq

Wiza turystyczna, przedłużenie pobytu

Recommended Posts

Witam. Podczas starania się o wizę b1/b2 napisałem we wniosku że chce lecieć na miesiąc na wakacje na alaske. Dostałem wizę na 10 lat. Jeżeli polece tam i wbija mi pobyt na pół roku, to będę mógł przebukowac bilety i zostać tam pół roku? Czy muszę tam siedzieć tyle ile napisałem we wniosku o wize?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyle możesz być ile Ci da urzędnik na lotnisku, problemy są później bo jak przekonać urzędnika że się nie pracowało nielegalnie lub np gubisz paszport idziesz po nowa wizę i wychodzi ze piszesz jedno a robisz coś innego. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minut temu, sly6 napisał:

Tyle możesz być ile Ci da urzędnik na lotnisku, problemy są później bo jak przekonać urzędnika że się nie pracowało nielegalnie lub np gubisz paszport idziesz po nowa wizę i wychodzi ze piszesz jedno a robisz coś innego. 

Czyli za pierwszym razem najlepiej być tyle ile zadeklarowałem we wniosku o wizę? Ponieważ mam tam rodzine i nie chce mieć zamkniętej drogi do USA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli nie chcesz mieć zamkniętej drogi to i za drugim razem bądź jak turysta. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, Marczesq said:

Czyli za pierwszym razem najlepiej być tyle ile zadeklarowałem we wniosku o wizę? Ponieważ mam tam rodzine i nie chce mieć zamkniętej drogi do USA

Za *kazdym* razem najlepiej byc tyle ile zadeklarowales IO na granicy. Pytania: "na jak dlugo?" i "po co?/do kogo?" to w zasadzie jedyne 2 pytania, ktore mi kiedykolwiek zadawali. Za kazdym razem.

Edited by Xarthisius

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minut temu, Xarthisius napisał:

Za *kazdym* razem najlepiej byc tyle ile zadeklarowales IO na granicy. Pytania: "na jak dlugo?" i "po co?/do kogo?" to w zasadzie jedyne 2 pytania, ktore mi kiedykolwiek zadawali. Za kazdym razem.

A jak się wam wydaje. Są jakieś szanse żeby zostać tam za którymś razem chociaż z pół roku? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pytanie jest inne za jaki czas tam będziesz chciał wrócić po takim pół rocznym pobycie i kiedy będziesz iść po nowa wizę. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, sly6 napisał:

Pytanie jest inne za jaki czas tam będziesz chciał wrócić po takim pół rocznym pobycie i kiedy będziesz iść po nowa wizę. 

Po półrocznym pobycie to na pewno za minimum dwa albo trzy lata. Chodzi mi o to że chce zwiedzić stany i pobyć z rodziną. A taki miesiąc to stanowczo za mało. A takie kupowanie non stop biletów i wracanie na miesiąc to dla mnie katastrofa finansowa by byla 

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minuty temu, Marczesq napisał:

Po półrocznym pobycie to na pewno za minimum dwa albo trzy lata. Chodzi mi o to że chce zwiedzić stany i pobyć z rodziną. A taki miesiąc to stanowczo za mało. A takie kupowanie non stop biletów i wracanie na miesiąc to dla mnie katastrofa finansowa by byla 

Jeśli tak to nie powinno być problemu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...