Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Przyjechałam do USA dwa i pół roku temu na wizie narzeczenskiej. Wzięliśmy ślub. Niestety związek się nie udał,ale wciąż jesteśmy małżeństwem. Wysłałam te pierwsze papiery po ślubie do ambasady, ale nie zostały opłacone, ponieważ ja byłam bez pracy i pieniędzy, a mąż zwyczajnie nie chciał.... Jestem teraz w związku z innym mężczyzną. Chciałabym tutaj zostać znim, dostać zieloną kartę i obywatelstwo, Czy jest jakaś szansa, żebym mogła coś zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

17 minut temu, KatarzynaMartyna napisał:

Witam.

Przyjechałam do USA dwa i pół roku temu na wizie narzeczenskiej. Wzięliśmy ślub. Niestety związek się nie udał,ale wciąż jesteśmy małżeństwem. Wysłałam te pierwsze papiery po ślubie do ambasady, ale nie zostały opłacone, ponieważ ja byłam bez pracy i pieniędzy, a mąż zwyczajnie nie chciał.... Jestem teraz w związku z innym mężczyzną. Chciałabym tutaj zostać znim, dostać zieloną kartę i obywatelstwo, Czy jest jakaś szansa, żebym mogła coś zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź. 

W skrocie - nie. Wjezdzajac na K-1 mozesz tylko i wylacznie uregulowac status przez "originalnego" petitionera (pomijam VAWA). Jedyne co mozesz zrobic, to wziac slub, wyjechac i przejsc proces sponsorowania CR-1 wlacznie z waiverem I-601 ktory bedzie Ci niezbedny do 10-letniego bana na wjazd ktory masz (a dokladnie bedziesz miala po wyjezdzie).

  • Upvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Dnia 16.02.2019 o 10:51, KatarzynaMartyna napisał:

Witam.

Przyjechałam do USA dwa i pół roku temu na wizie narzeczenskiej. Wzięliśmy ślub. Niestety związek się nie udał,ale wciąż jesteśmy małżeństwem. Wysłałam te pierwsze papiery po ślubie do ambasady, ale nie zostały opłacone, ponieważ ja byłam bez pracy i pieniędzy, a mąż zwyczajnie nie chciał.... Jestem teraz w związku z innym mężczyzną. Chciałabym tutaj zostać znim, dostać zieloną kartę i obywatelstwo, Czy jest jakaś szansa, żebym mogła coś zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź. 

USCIS raczej? Czy serio wyslalas AOSa do ambasady? Tak jak kzielu Ci napisal, ale nie zapomnij, ze wciaz musisz sie rozwiesc ze swoim dotychczasowym mezem. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Odnośnik został osadzony automatycznie.   Wyświetlaj jako odnośnik

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...