Skocz do zawartości

Odrzucony wniosek co dalej

Hejturuda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej , składałam dzisiaj wniosek na wizę B2 i wiza nie została mi przyznana...

Oczywiście powiedzeniami mi ze jak będę miała bardziej ustabilizowaną sytuacje życiowa , to mogę ubiegać się o wizę ponownie , ale jak to w praktyce wyglada dalej ? 

Mowi się tyle o zniesieniu wiz ,i powiedzmy ze jakoś w niedalekiej przyszłości się to uda , będę miała problemy aby tam wjechać ? Będę musiała za każdym razem ubiegać się o wizę ? Z góry dziękuje za odpowiedz 

Napisano

Ze względu na odmowę wizy (promesy wizowej), nie będziesz mogła uczestniczyć w programie ruchu bezwizowego. Niestety jest informacja, o której mało osób wie.

Napisano

@Dudus86Okej , czyli jak to w praktyce wyglada ? 

Dajmy na to ze wizy zostaną zniosone za 2 lata ...w tym czasie moja sytuacja by się poprawiła i daliby mi promesę.Pomimo tego nie będę mogła uczestniczyć w ruchu bezwizowym ? 

Napisano

Tak. Do końca życia nie będziesz uczestniczyła w ruchu bezwizowym. Zawsze jak będziesz chciała jechać turystycznie to będziesz musiała się starać o promesę B1/B2. Odmówił Tobie konsulat w Polsce czy w Danii?

Napisano

W Danii .Dzwonilam do konsulatu i powiedzieli mi ze nie ma zadnch informacji aby ktoś kto raz nie otrzymał wizy nie mógł w przyszłości uczestniczyć w ruchu bezwizowym.

Napisano

W aplikacji do ESTA jest dokładnie to pytanie. Jesteś kolejnym niestety przykładem ze Polakom w zagranicznych ambasadach bardzo trudno o wizę

Napisano

Pytanie to brzmi

Have you ever been denied a U.S. visa you applied for with your current or previous passport, or have you ever been refused admission to the United States or withdrawn your application for admission at a U.S. port of entry?

Jest to jedno z eligibility questiins

Napisano

Czytając fora zagraniczne, czasem zdarza się że komuś się udaję i dostaję zgodę systemu ESTA ale pamiętaj, że potem mogą być problemy na lotnisku w USA, bo wszystko jest w komputerze. Wg moich statystyk ok. 95% osób niestety dostaję odmowę ESTA, gdy nie dostali w przeszłości promesy wizowej. 

Napisano

Czyli nawet jak nie wprowadza ruchu bezwizowego przez X lat a ja w tym czasie dostanę promesę ,to i tak ten ,,pierwszy raz’’ przekreśla ruch bezwizowy na zawsze

Chcialam iść do ambasady w Danii , bo tutaj teraz mieszkam i tutaj będę ukladac sobie życie ,ale chyba za pewnie podeszłam do tematu.W sumie jestem zapisana tutaj do szkoły od sierpnia , i tą lukę chciałam poświecić na wyjazd ,ale konsula to za bardzo nie obchodziło i przez to ze mieszkam tutaj krótko (plus stres na rozmowie zrobil swoje) to jedyne co usłyszałam to ,,bye bye’’ i ze jak moja sytuacja się zmieni to możemy rozmawiać ponownie 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...