malg.o Napisano 4 Marca 2019 Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 Dzien dobry, Jestem zareczona, moj narzeczony jest obywatelem USA, a ja jestem tu aktualnie na wizie turystycznej. Po slubie zamierzamy wystapic o zielona karte dla mnie i tu nasuwa sie pytanie, ktora mozliwosc wybrac; adjustment of statut czy consular processing? Dodam, ze jestem w trakcie zamykania przewodu doktorskiego i bede musiala leciec do Europy za kilka miesiecy, zeby zlozyc prace i na obrone. Wiem, ze decydujac sie na adjustment of status jest mozliwosc ubiegania sie o pozwolenie na wyjazd i wjazd. Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie? Ktory proces trwa krocej? Moze ma ktos namiary na godnego polecenia prawnika imigracyjnego w Los Angeles? Z gory dziekuje za wszelkie uwagi
sly6 Napisano 5 Marca 2019 Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 Jeśli wybierzesz legalizacje w Stanach to będziesz musiała pokazać plus Twój mąż podczas rozmowy ze ślub był spontaniczny oraz że wjazd nie był z tym zamiarem. Weź to pod uwagę. Możesz to zrobić sama bez pomocy prawnika jeśli potrafisz szukać informacji np na tym forum.
kzielu Napisano 5 Marca 2019 Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 11 godzin temu, malg.o napisał: Dzien dobry, Jestem zareczona, moj narzeczony jest obywatelem USA, a ja jestem tu aktualnie na wizie turystycznej. Po slubie zamierzamy wystapic o zielona karte dla mnie i tu nasuwa sie pytanie, ktora mozliwosc wybrac; adjustment of statut czy consular processing? Dodam, ze jestem w trakcie zamykania przewodu doktorskiego i bede musiala leciec do Europy za kilka miesiecy, zeby zlozyc prace i na obrone. Wiem, ze decydujac sie na adjustment of status jest mozliwosc ubiegania sie o pozwolenie na wyjazd i wjazd. Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie? Ktory proces trwa krocej? Moze ma ktos namiary na godnego polecenia prawnika imigracyjnego w Los Angeles? Z gory dziekuje za wszelkie uwagi AOS zwykle trwa krócej ale nie znaczy że krótko. Na EAD/AP czeka się teraz do 5-6 miesięcy... Prawnik jest niepotrzebny chyba że Twoja sytuacja z jakiegoś powodu jest niestandardowa...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.