Skocz do zawartości

List polecony zginął

Józef Skwark

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
17 hours ago, mcpear said:

Nie wiem jakie jest wasze doświadczenie. Do mnie listy z Polski, jak nie zaznaczy się priorytet to idą chyba z 2-3 miesiące. Zaznaczenie priorytet powoduje, że idą około 3 tygodni. Listy priorytetowe znajduje w skrzynce. Raz przysłano mi priorytet+polecony - szedł chyba z 4 tygodnie i musiałem go odebrać na poczcie. List wysłany 3 kwietnia to chyba jeszcze z conajmniej 2 tygodnie może iść

A to ciekawe bo jak wysyłałam kartki na swieta to doszły do Warszawy w 2tyg - zwykle kartki, nie żaden priorytet. Z polski jak kuzynka mi wysłała list to doszedł w 3tyg. Ale za to od wuja (z tej samej miejscowości) kartke na Boże narodzenie dostałam pod koniec marca (a stempel ma ze wysłane 12.12), także nie wiem...

Napisano
2 hours ago, MeganMarkle said:

A to ciekawe bo jak wysyłałam kartki na swieta to doszły do Warszawy w 2tyg - zwykle kartki, nie żaden priorytet. Z polski jak kuzynka mi wysłała list to doszedł w 3tyg. Ale za to od wuja (z tej samej miejscowości) kartke na Boże narodzenie dostałam pod koniec marca (a stempel ma ze wysłane 12.12), także nie wiem...

Ja tylko mówiłem o moich doświadczeniach listów z Polski. Z USA regularnie dochodzi w 7-10 dni 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...