Kinga. Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 Byłam w Stanach na Work&Travel i tam rozliczam W2. W Polsce też muszę się z tego rozliczyć jeżeli tak czy to jest konieczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miron_ksi Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 Jeżeli jesteś nieograniczoną rezydentką podatkową Polską (183 dni pobytu w Polsce lub centrum interesów gospodarczo-osobistych) za rok 2018, to tak. Tak myślę, bo pewnie Work&Travel był na 3-4 miesiące. Jeżeli w zeszłym roku nie miałaś dochodów z Polski, to po uwzględnieniu ulgi abolicyjnej podatek należny będzie wynosił 0 od dochodów amerykańskich, ale deklarację PIT-36 zapewne należy wypełnić i złożyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeganMarkle Posted February 1, 2020 Report Share Posted February 1, 2020 Moja znajoma była na campie w usa w wakacje 2019 i dostała właśnie W-2. Jak może się z tego rozliczyć - w sensie zwrot podatku uzyskać ? Co trzeba zrobić? Nie siedzę w temacie kompletnie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.