safsi Napisano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2019 Mam dziwną sytuację. Szukałam tematów podobnych na forum, tym i visajourney, ale nie znalazłam, pewnie nie tak formuuję zdanie, znając moje zdolności językowe. W czerwcu 2018 roku wysłałam I751 o zniesienie warunków na GC. w czerwcu 2019 wysłałam aplikacje N400. Do dzisiaj nie dostałam nic poza przedłużeniem GC na 18 miesięcy. W listopadzie zaczełam się trochę martwić bo już za niedługo te 18 miesięcy mija więc zadzwoniłąm do USCISu i założyli ticket. Odpowiedź na niego dostałam 3 tygodnie temu że moja sprawa jest planowana na interview (mam nadzieje ze kategoria C), tydzień później dostałam termin na interview on my Application of Naturalization wyznaczone na 7 stycznia. Tutaj mam pytanie czy moge iść na ten interview z moją obecną GC, tzn z listem przedłużającym ją na 18 miesięcy? W dkumnetach które mam przynieść jest zaznaczone że mam przynieść GC, nie pisze że ma być 10 letnia. Nie jestem pewna jak do końca to interpretować... Może ktoś miał podobną sytuacje i wie jak to interpretować?
MeganMarkle Napisano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2019 Weź po prostu to co masz, bo niespecjalnie masz inną opcje. Myśle że będzie ok
safsi Napisano 19 Lutego 2020 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2020 Już po więc opisze moją sytuacje jakby ktoś chciał wiedzieć. Poszłam na wyznaczony termin z papierami związanymi z obywatelstwem i z małżeństwem (pending I751). Cała rozmowa streściała się w 20 min. Poszłam z mężem (obywatel USA) bo ponoć to lepiej wygląda. Wywołano,o dziwo, mnie i jego, więc poszliśmy razem. Pani nam powiedziała że w związu z oczekującym statusem na I751 dziś odbędą się dwie rozmowy. Rozmowa o zniesienie restrykcji z dwu letniej GC to było defacto pytania weryfikujące moją początkową aplikację: imie, nazwisko, adres, ile małżeństw itp. Trwało to może z 5-8 min. Następnie prześliśmy do N400 - obywatelstwa. Dostałam civic pytania, odpowiedziała - powiedziała że trudna część zdana. Test z czytania to było 3 wyrazowe zdanie. Test pisemny 4 wyrazowe zdanie. Dalej seria pytań o bycie terrorystą, nazistą, komunista itp. po 10 min koniec. Jakies papiery jeszcze pouzupełniała i tyle. POwiedziała ze zdane i dostałam świstek który mówiłże decyzja nie może być podjęta. Muszą jeszcze zweryfikować czy mają wszystkie dokumnety. POwinnam sie spodziweac listu do dwóch tygodni z datą zaprzysiężenia lub listą brakujących dokumentów. Tyle.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.