whysoserious3 Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Cześć. Na wstępie zaznaczę, że wiem że aplikowanie do DV jest już zamknięte ale pozostaje w mojej głowie ciągle jedno pytanie. Czy przypuszczalnie jeśli zdjęcie które użyłem do DV miało złe rozmiary lub nie spełniało wymogów może być powodem do niewylosowania DV i się nigdy o tym nie dowiem? Co roku składam aplikacje na DV i co roku mam stres przez te zdjęcia. Przepuściłem moje zdjęcie przez ten ich program ale z tego co wiem on nie stwierdza czy zdjęcie spełnia wymogi techniczne. A może jeśli sama aplikacja została wysłana i nie wyskoczyły mi żadne błędy, to to oznacza, że zdjęcie jest prawidłowe? Z góry dziękuje za odpowiedź.
mcpear Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Co roku po skończonym losowaniu mnożą się wśród uczestników niewylosowanych pytania czy złe / stare zdjęcie mogło być przyczyną "cichego zdyskwalifikowania". Wydaje mi się, że konkluzją ogólną było w wyniku tych wszystkich dyskusji, że NIE. Jeśli się nie mylę to dwa czy trzy lata temu znalazł się ktoś kto wysłał stare zdjęcie i został wylosowany. Osobiście uważam, że jeśli zdjęcie jest wadliwe to nie jest przedmiotem "cichych dyskwalifikacji" i jeśli w wyniku zgłoszenia dostałeś numer zgłoszenia to ten numer podlega losowaniu. Nie ma na dzisiaj empirycznych dowodów, że tak nie jest oraz, że po przyjęciu zgłoszenia a przed procesem losowania odbywa się jeszcze dodatkowa weryfikacja z wyjątkiem zapewne usunięcia wszystkich, którzy złożyli więcej niż jeden wniosek.
gronostaj Napisano 27 Maja 2020 Zgłoś Napisano 27 Maja 2020 Ja bym się raczej martwił czy loteria w tym roku w ogóle się odbędzie z uwagi na COVIDa i Executive Order Trumpa
Robert1992 Napisano 27 Maja 2020 Zgłoś Napisano 27 Maja 2020 Nawet jak się nie odbędzie czy nie będzie odbywała to zawsze istnieje małżeństwo z obywatelem .....
whysoserious3 Napisano 27 Maja 2020 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2020 Dnia 26.05.2020 o 22:09, mcpear napisał: Co roku po skończonym losowaniu mnożą się wśród uczestników niewylosowanych pytania czy złe / stare zdjęcie mogło być przyczyną "cichego zdyskwalifikowania". Wydaje mi się, że konkluzją ogólną było w wyniku tych wszystkich dyskusji, że NIE. Jeśli się nie mylę to dwa czy trzy lata temu znalazł się ktoś kto wysłał stare zdjęcie i został wylosowany. Osobiście uważam, że jeśli zdjęcie jest wadliwe to nie jest przedmiotem "cichych dyskwalifikacji" i jeśli w wyniku zgłoszenia dostałeś numer zgłoszenia to ten numer podlega losowaniu. Nie ma na dzisiaj empirycznych dowodów, że tak nie jest oraz, że po przyjęciu zgłoszenia a przed procesem losowania odbywa się jeszcze dodatkowa weryfikacja z wyjątkiem zapewne usunięcia wszystkich, którzy złożyli więcej niż jeden wniosek. Dzięki bardzo za obszerną odpowiedź. W mojej ocenie te wymogi techniczne są po to, by ludzie nie wstawiali na przykład zdjęcia z portali społecznościowych i by wszystkie były maksymalnie do siebie zbliżone. Odrzucenie kogoś na tej postawie byłoby totalnym nonsensem jako że w ambasadzie musimy przekazać nowe zdjęcie tak czy inaczej. Jednak patrząc na to z innej strony, mógłby to być proces eliminacji głąbów którzy równie bardzo nie poradziliby sobie z emigracją do U.S. 15 godzin temu, gronostaj napisał: Ja bym się raczej martwił czy loteria w tym roku w ogóle się odbędzie z uwagi na COVIDa i Executive Order Trumpa 10 godzin temu, Robert1992 napisał: Nawet jak się nie odbędzie czy nie będzie odbywała to zawsze istnieje małżeństwo z obywatelem ..... Z informacji które udało mi się uzyskać wynika, że "losowanie" już się odbyło i wyselekcjonowanym osobom nadano już case numbers. Pozostaje pytanie, kiedy się o tym dowiedzą jeśli POTUS nie przełoży ponownie daty.
mcpear Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Napisano 28 Maja 2020 Myślę, że poinformują szczęśliwców, ale czy wydadzą wizę imigracyjną, albo jak wydadzą to czy pozwolą przekroczyć granicę to inna para kaloszy (vide DV-2020)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.