xero88 Napisano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2021 Hej! Jestem z mężem w trakcie kompletowania dokumentów na wizę IR-1. W tej chwili musimy dokonać Maney Order dla USCIS ($535) na rzecz placówki: US. Departament of Homeland Security. Na poczcie czy w wester union realizowane są tylko przelewy na osoby prywatne, nie placówki. Obaj mieszkamy teraz w polsce, maż wyjeższa do usa na koniec lutego. Czy jest jakis sposób żeby załatwić Money Order z polski? Nie chcemy czekać do końca lutego.
Sebol83 Napisano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2021 Hej, A czy mąż nie ma może konta w USA? A może rodzice męża - bo rozumiem że jest obywatelem USA, nie mogą zapłącić za ten wniosek, a Wy im przelejecie pieniądze za to?
xero88 Napisano 15 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2021 Hej Sebol83. Ma konto w USA. Siostra moze dokonać opłaty z chicago. Wiec to nie musi być koniecznie on, tak?
Sebol83 Napisano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2021 Hej, Tego nie wiem, nie znam tego procesu. Jedynie podałem jakies rozwiązanie, które chyba nie bedzie stanowilo blokady - oplata to oplata : )
kzielu Napisano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2021 3 hours ago, xero88 said: Hej Sebol83. Ma konto w USA. Siostra moze dokonać opłaty z chicago. Wiec to nie musi być koniecznie on, tak? Może ktokolwiek zapłacić. Tylko musi być powiązana z petycja - więc wystawia czek i wysyła do Was (chyba że teraz można płacić on line - cos mi tak świta)
ilon Napisano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2021 To z instrukcji: Dokladnie jak powyzej panowie wspomnieli, nie jest nigdzie napisane ze czek albo money order musi byc wydany przez was - wydaje mi sie, ze jezeli czek wystawia rodzice na odpowiednia kwote, payable to US department of homeland security i gdzies na czeku wpiszecie alien number i zalaczycie do waszej formy to powinno byc okej. Jak cos, mozecie sie rowniez skontaktowac z ambasada i zobaczyc co oni wam powiedza. @kzieludzisiaj czytalam instrukcje do n400 i odkad mozna skladac ta forme online to mozna tez zaplacic karta, nawet za darmo, ale wyglada na to, ze tylko niektore formy sa technologicznie posuniete
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.