Claudia24 Napisano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2022 1 minutę temu, Xarthisius napisał: Yup. Zalogujcie sie do CEAC w miejscu gdzie wypelniacie DS-260. Jezeli ambasada odblokowala wniosek, to bedzie tam guzik pozwalajacy dodac derivative. tak, dziękuje ! dodali mnie teraz tylko pozostaje wypełnić. Dziękuje za odpowiedz Cytuj
Claudia24 Napisano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2022 1 minutę temu, Xarthisius napisał: To milego uzupelniania rubryczek Maz niech tez uaktualni swoj DS-260 o dokładnie dziękuje za przypomnienie o ds260 męża, przecież musi zmienić stan cywilny Cytuj
Claudia24 Napisano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2022 mam jeszcze pytanie, musze podac wszystkie adresy pod którymi mieszkałam od 2010 roku. Czy wypisać wszystkie adresy nawet te ze studiów ( na studiach zmieniałam mieszkanie praktycznie 4 razy ).. podczas studiów na wakacje leciałam do rodziny w usa i też powinnam to napisać, czy tylko te miejsca w których byłam zameldowana od 2010 roku? Cytuj
Xarthisius Napisano 23 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2022 1 hour ago, Claudia24 said: mam jeszcze pytanie, musze podac wszystkie adresy pod którymi mieszkałam od 2010 roku. Czy wypisać wszystkie adresy nawet te ze studiów ( na studiach zmieniałam mieszkanie praktycznie 4 razy ).. podczas studiów na wakacje leciałam do rodziny w usa i też powinnam to napisać, czy tylko te miejsca w których byłam zameldowana od 2010 roku? Te w ktorych rzeczywiscie mieszkalas. Zameldowanie jest bez znaczenia. Cytuj
mcpear Napisano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2022 Jak byłaś u rodziny turystycznie w USA - to z założenia tam "nie mieszkałaś" - bo byłaś tylko na tymczasowej wizycie a mieszkałaś cały czas w Polsce. Tego nie wpisuj. Zameldowanie nie ma żadnego znaczenia. Amerykanie nigdy Ciebie o adresy zameldowania w żadnym formularzu nie będą prosić. NIGDY 1 Cytuj
Claudia24 Napisano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2022 słuchajcie a pytanie o ubezpieczenie społeczne, co należy zaznaczyć by było ok? Cytuj
Claudia24 Napisano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Do you want the Social Security Administration to issue a Social Security number and a card? to pytanie czy jak sie zaznaczy tak to nie przyznają Ci GC? Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez Claudia24 Cytuj
Xarthisius Napisano 23 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2022 Just now, Claudia24 said: Do you want the Social Security Administration to issue a Social Security number and a card? to pytanie czy jak sie zaznaczy tak to nie przyznają Ci GK? Nie, to jest tylko pytanie o to czy Department of State moze w Twoim imieniu wystapic o wydanie karty SSN (taki lokalny numer pesel) i przekazac Twoje dane osobowe. Jak zaznaczysz nie, bedziesz musiala po prostu sama to zrobic po przyjezdzie w odpowiednim biurze (SSA). 1 1 Cytuj
Roelka v.2 Napisano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2022 1 minute ago, Claudia24 said: Do you want the Social Security Administration to issue a Social Security number and a card? to pytanie czy jak sie zaznaczy tak to nie przyznają Ci GK? Polecam poczytac czym jest Social Security Number. Bez tego nie funkcjonujesz w USA. Powiedzmy ze jest to taki "pesel". Musisz go miec. 1 Cytuj
Claudia24 Napisano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2022 7 minut temu, Roelka v.2 napisał: Polecam poczytac czym jest Social Security Number. Bez tego nie funkcjonujesz w USA. Powiedzmy ze jest to taki "pesel". Musisz go miec. ok, dziękuje za objaśnienie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi