Justyna234 Napisano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 4 godziny temu, katlia napisał: Nie... tylko naiwnosc. Beda wymogi boosters. Tak samo jak teraz sa wymogi szczepien. Jak beda to wtedy napisz, bo zasmiecasz forum tymi komentarzami bez sensu... a ludzie sie stresuja i czekaja na informacje, ktore faktycznie sa do czegos przydatne 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AS13 Napisano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 A jeszcze pozostając przy szczepionkach. Czy jak wygrany jest zaszczepiony, a osoba towarzysząca nie to w takim przypadku wygrany przejdzie badania, a druga osoba nie? I tym samym tylko wygrany dostanie gc? Czy druga osoba zablokuje wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justyna234 Napisano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 47 minut temu, AS13 napisał: A jeszcze pozostając przy szczepionkach. Czy jak wygrany jest zaszczepiony, a osoba towarzysząca nie to w takim przypadku wygrany przejdzie badania, a druga osoba nie? I tym samym tylko wygrany dostanie gc? Czy druga osoba zablokuje wszystko? mi sie wydaje, ze zablokuje i wniosek nie przejdzie, trzeba zeby wszyscy byli zaszczepieni, albo jakos ta osobe z wniosku moze usunac zanim do badan dojdzie wogole, jezeli nie ma zamiaru sie szczepic... sliski temat, ja bym nie ryzykowala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 3 hours ago, AS13 said: A jeszcze pozostając przy szczepionkach. Czy jak wygrany jest zaszczepiony, a osoba towarzysząca nie to w takim przypadku wygrany przejdzie badania, a druga osoba nie? I tym samym tylko wygrany dostanie gc? Czy druga osoba zablokuje wszystko? Tylko glowny aplikant "blokuje" wszystkich. Jezeli derivative dostaje refusal z jakiegos powodu, nie ma to zadnego wplywu na pozostalych. Jezeli main applicant dostaje refusal, wszyscy zegnaja sie z wiza. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AS13 Napisano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 23 minuty temu, Xarthisius napisał: Tylko glowny aplikant "blokuje" wszystkich. Jezeli derivative dostaje refusal z jakiegos powodu, nie ma to zadnego wplywu na pozostalych. Jezeli main applicant dostaje refusal, wszyscy zegnaja sie z wiza. Dziękuję @Xarthisius. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katarzyna_gawor Napisano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 A czy faktycznie obecnie najpierw jest rozmowa w ambasadzie z konsulem a POTEM badania??? I podsumowując ostatnie posty pełne szczepienie na COVID złożone z 2 dawek lub 1 J&J należy posiadać PRZED udaniem się na badania? A co jeśli przyjęło się 1 a czeka na 2 dawkę? Będzie trzeba jakoś dodatkowo udokumentować w ambasadzie przyjęcie 2? +jeżeli nie zdąży się ze wszystkimi innymi szczepieniami do badań to jest możliwe ich przyjęcie przed wylotem lub np. już w USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) 7 minutes ago, katarzyna_gawor said: A czy faktycznie obecnie najpierw jest rozmowa w ambasadzie z konsulem a POTEM badania??? To jest tylko kwestia tego czy uda Ci sie umowic wizyte u lekarza. Badania powinno sie robic przed interview, ale jezeli Ci sie nie uda, to dalej idz na spotkanie. 7 minutes ago, katarzyna_gawor said: I podsumowując ostatnie posty pełne szczepienie na COVID złożone z 2 dawek lub 1 J&J należy posiadać PRZED udaniem się na badania? A co jeśli przyjęło się 1 a czeka na 2 dawkę? Będzie trzeba jakoś dodatkowo udokumentować w ambasadzie przyjęcie 2? Ze szczepieniem na COVID jest wymagane pelny cykl przed wizyta. Wszystkie inne, jezeli brakuje Ci serii to dostaniesz pierwsza dawke i w karcie lekarz zaznaczy Ci, ze uzupelnisz po przylocie. Edytowane 21 Grudnia 2021 przez Xarthisius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 17 hours ago, Iskierka said: Kochani, drobne pytanie odnośnie badań lekarskich. Co prawda ja z kategorii rodzinnej, ale badania są te same 1. W wymaganiach jest podane, że na badania trzeba przynieść 4 kolorowe zdjęcia. Czy ktoś wie jakie to zdjęcia: wizowe USA czy standardowe paszportowe? Czy w ogóle te zdjęcia są faktycznie wymagane? 2, Czy na badania RTG, krwi i moczu trzeba przynieść jakiekolwiek dokumenty, czy wyłącznie paszport? Planuję zrobić je teraz, przynajmniej będą z głowy. 3. Co przynosimy na badania lekarskie u lekarza właściwego? Faktycznie wydruk DS, zdjęcia itd.? Czy wystarczy jedynie karta szczepień i paszport? (mój i dziecka). Mam zagwozdkę, jako że dodaję bobasa do swojej petycji, a nie miałam go uwzględnionego w pierwotnym o DS260. Jako że przez poród ominął mnie pierwszy termin spotkania, przez co ustalam nowy + wypełniam DS260 dla dziecka nie wiem, jak wpływa to na formalności... "Każda osoba ubiegająca się o wizę musi przedstawić swój paszport w celu identyfikacji w każdym z punktów badań lekarskich, a dodatkowo przynieść cztery kolorowe zdjęcia. Należy przygotować numer sprawy imigracyjnej, kod kreskowy potwierdzający wypełnienie formularza DS-260, adres e-mail oraz adres w USA, gdzie zamierzają państwo przebywać." Zobacz tu: https://forum.usa.info.pl/topic/27963-dla-mających-termin-w-ambasadzie/ wydaje mi sie ze jest odpowiedz na wszystkie pytania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zetpi Napisano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Takie oto pytanie: mój paszport ważny jest do połowy lipca 2022. Mój CN to ok. 10500. Będę current w lutym. Czy wyrabiać nowy paszport przed spotkaniem w ambasadzie? Czy po?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 42 minutes ago, Zetpi said: Takie oto pytanie: mój paszport ważny jest do połowy lipca 2022. Mój CN to ok. 10500. Będę current w lutym. Czy wyrabiać nowy paszport przed spotkaniem w ambasadzie? Czy po? Przed. Paszport ma byc wazny min 6 miesiecy podczas interview. W Twoim wypadku granica jest polowa stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi