kzielu Napisano 3 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Kwietnia Ja moje pierwsze rozliczenie z IRS zrobilem uzywajac Turbotax - mialem 11 miesiecy dochodow w PL. Zrobic sie da, nie bylo to intuicyjne (moze od tego czasu poprawili to). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 3 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Kwietnia Ja nie robiłem z TT w pierwszym roku - ja celowo poprosiłem o przeniesienie do USA z datą 1 stycznia aby uniknąć tego podatkowego bałaganu (i nie mam dochodów z wynajmu mieszkania w Polsce ani innych dochodów). W ramach "benefitów i budżetu transferu" miałem możliwe rozliczenie tego roku na koszt pracodawcy w jakiejś wskazanej przez korpo firmie. Wiem, że oni zafakturowali moje korpo na ponad $1k. Ale to był rok 2016 i chyba ich usługi były wysoce przepłacone (jak na fakt, że nie musieli nic wykazywać i rozliczać z dochodów w Polsce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi