dariusz Napisano 24 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2005 czy warto emigrowac do usa na zielona karte jak nie mam mikogo znajomego w usa
anan kofan Napisano 24 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2005 Jesli chodzi o poznanie ludzi w Usa to raczej z tym nie ma za wielkich problemów i na pewno sam tam nie bedziesz całe życie,ale wiadomo że wyjazd samemu tak daleko jest cieżki. A to czy warto emigrowac,to juz inna sprawa,bo to twoje życie i sam wiesz najlepiej w jakiej sytuacji się obecnie znajdujesz- odnośnie rodziny, pracy czy znajomych,więc przemyśl to dokładnie. Jak juz rozważysz za i przeciw to napisz co postanowiłeś. Pozdr
WsK Napisano 24 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2005 Mysle że poczatek na pewno jest bardzo trudny... Mam prośbe do osób które miały podobną sytuacje opiszcie jak wygladał Wasz Amerykański poczatek , jak załatwialiscie dom , czy czekał ktos na Was na lotnisku? itp. chodzi mi np., o osoby które samemu jechały ...
WsK Napisano 24 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2005 do <dariusza> a wylosowałeś już zieloną karte ? czy dopiero chcesz się starac?
FZB_03 Napisano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2005 Dariuszu mam podobny problem. NIkogo w stanach juz nie mam a bardzo chce tam pojechac i co nie ukrywam zostac :] ale to wydaje sie bardzo ciezkie. Moze ktos byl w podobnej sytuacji i zechce tu ja opisac ?
sly6 Napisano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2005 FZB_03 a na jakim statusie chcesz tam zostac bo jesli na wizie turystycznej to faktycznie lepiej sie nie ruszac
WsK Napisano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2005 życ na nielegalu to chyba na serio nic ciekawego ?! gdy wstajac rano mysli sie czy wieczorem nie bedzie sie siedziec w samolocie do polski brrrr.. choc kolega wyżej nie powiedział ze nie legalnie ...
FZB_03 Napisano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2005 Z tego co mi wiadomo studentom mozna przedluzyc wize o rok. A nastpenie po spedzeniu 3 lat ubiegac sie o Green Card a za kolejne 2 lata starac o obywatelstwo. Jest tez mozliwosc ozenku z obywatelka amerykanska . No ale to sa tylko marzenia, narazie trzeba dostac sie na studia a nie myslec juz o programach dla studentow. Ale pomazyc zawsze mozna Pozdrawiam
karina Napisano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2005 Z tego co mi wiadomo studentom mozna przedluzyc wize o rok. A nastpenie po spedzeniu 3 lat ubiegac sie o Green Card a za kolejne 2 lata starac o obywatelstwo. Jest tez mozliwosc ozenku z obywatelka amerykanska aha... czyli tak: wg moich umiejetnosci czytania tekstu i obliczen to po 4 latach pobytu w USA - dobrze rozumuje? - mozna sie ubiegac o Green Card; a po 6 latach o obywatelstwo ?
KB Napisano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2005 Na pewno nie dostaniesz GC za sam pobyt a USA przez iles tam lat. Musisz sie kwalifikowac do otrzymania karty. Najlepiej poczytaj na www.prawoimigracyjneusa.com. Z tego co napisales, to tylko malzenstwo z obywatelka daje taka mozliwosc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.