Skocz do zawartości

czy warto emigrowac do usa na zielona karte jak nie mam niko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jesli chodzi o poznanie ludzi w Usa to raczej z tym nie ma za wielkich problemów i na pewno sam tam nie bedziesz całe życie,ale wiadomo że wyjazd samemu tak daleko jest cieżki.

A to czy warto emigrowac,to juz inna sprawa,bo to twoje życie i sam wiesz najlepiej w jakiej sytuacji się obecnie znajdujesz- odnośnie rodziny, pracy czy znajomych,więc przemyśl to dokładnie.

Jak juz rozważysz za i przeciw to napisz co postanowiłeś.

Pozdr

Napisano

Mysle że poczatek na pewno jest bardzo trudny... Mam prośbe do osób które miały podobną sytuacje opiszcie jak wygladał Wasz Amerykański poczatek , jak załatwialiscie dom , czy czekał ktos na Was na lotnisku? itp. chodzi mi np., o osoby które samemu jechały ...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dariuszu mam podobny problem. NIkogo w stanach juz nie mam a bardzo chce tam pojechac i co nie ukrywam zostac :] ale to wydaje sie bardzo ciezkie. Moze ktos byl w podobnej sytuacji i zechce tu ja opisac ?

Napisano

życ na nielegalu to chyba na serio nic ciekawego ?! gdy wstajac rano mysli sie czy wieczorem nie bedzie sie siedziec w samolocie do polski brrrr.. choc kolega wyżej nie powiedział ze nie legalnie ...

Napisano

Z tego co mi wiadomo studentom mozna przedluzyc wize o rok. A nastpenie po spedzeniu 3 lat ubiegac sie o Green Card a za kolejne 2 lata starac o obywatelstwo. Jest tez mozliwosc ozenku z obywatelka amerykanska ;). No ale to sa tylko marzenia, narazie trzeba dostac sie na studia a nie myslec juz o programach dla studentow. Ale pomazyc zawsze mozna :) Pozdrawiam

Napisano
Z tego co mi wiadomo studentom mozna przedluzyc wize o rok. A nastpenie po spedzeniu 3 lat ubiegac sie o Green Card a za kolejne 2 lata starac o obywatelstwo. Jest tez mozliwosc ozenku z obywatelka amerykanska

aha... czyli tak: wg moich umiejetnosci czytania tekstu i obliczen to po 4 latach pobytu w USA - dobrze rozumuje? - mozna sie ubiegac o Green Card; a po 6 latach o obywatelstwo ?

Napisano

Na pewno nie dostaniesz GC za sam pobyt a USA przez iles tam lat. Musisz sie kwalifikowac do otrzymania karty. Najlepiej poczytaj na www.prawoimigracyjneusa.com. Z tego co napisales, to tylko malzenstwo z obywatelka daje taka mozliwosc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...