Roelka v.2 Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 3 minutes ago, karusek said: Mam zielona karte do wrzesnia 2024 roku. Nie bylem w USA 1 i pół roku. Co by bylo, gdybym wjechal na teren USA jako turysta, a pozniej poszedl do pracy z tą zieloną kartą? Nie mozesz wjechac do US jako turysta. Nie dostaniesz wizy B2 ani ESTA poniewaz masz wazna zielona karte. Nie czekaj dluzej tylko lec do US poki jeszcze mozesz - na granicy mozesz miec problemy, wiadomo. Ale to "tylko" rok wiec raczej na pewno cie wpuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karusek Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 2 minutes ago, andyopole said: Jesli masz GC to nie dostaniesz wizy turystycznej. Jesli jednak masz wize turystyczna z czasow uprzednich to ona utracila waznosc w momencie otrzymania przez Ciebie GC. nigdy nie mialem wizy turystycznej. Czy moja zielona karta przeszkadza w wypelnieniu ESTA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 1 minutę temu, karusek napisał: nigdy nie mialem wizy turystycznej. Czy moja zielona karta przeszkadza w wypelnieniu ESTA? Sprobuj. Ryzykujesz kilka dolarow. Tylko nie klam jesli zapytaja o posiadanie GC. Weryfikacja na lotnisku docelowym bedzie znacznie drozsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
222marcin Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Ja znam osobiscie 2 przypadki, które dostały ESTE, pomino ze posiadały GC. Spróbować warto koszt ESTY to 21$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karusek Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 13 minutes ago, andyopole said: Sprobuj. Ryzykujesz kilka dolarow. Tylko nie klam jesli zapytaja o posiadanie GC. Weryfikacja na lotnisku docelowym bedzie znacznie drozsza. 11 minutes ago, 222marcin said: Ja znam osobiscie 2 przypadki, które dostały ESTE, pomino ze posiadały GC. Spróbować warto koszt ESTY to 21$. O co mogę być zapytany na lotnisku docelowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karusek Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Just now, karusek said: O co mogę być zapytany na lotnisku docelowym? O co mogę być w takim przypadku na lotnisku docelowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 6 minutes ago, karusek said: O co mogę być w takim przypadku na lotnisku docelowym? Dlaczego byles tak dlugo poza US to zapewne bedzie glowne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 15 minut temu, karusek napisał: O co mogę być zapytany na lotnisku docelowym? Raczej nie beda musieli pytac. Jesli zlozysz odciski palcow od razu im "wyskoczy" ze masz GC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karusek Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 1 minute ago, andyopole said: Raczej nie beda musieli pytac. Jesli zlozysz odciski palcow od razu im "wyskoczy" ze masz GC. A co w przypadku próby podjecia pracy po przekroczeniu granicy, czy pracodawca moze miec jakies problemy z weryfikacja dokumentow, czy to nie bedzie mialo wplywu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 3 minutes ago, karusek said: A co w przypadku próby podjecia pracy po przekroczeniu granicy, czy pracodawca moze miec jakies problemy z weryfikacja dokumentow, czy to nie bedzie mialo wplywu? Nie bedzie problemow bo masz wazna zielona karte. Zakladam ze masz tez SSN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi