Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  W dniu 30.01.2023 o 16:43, karusek napisał:

Mam zielona karte do wrzesnia 2024 roku. Nie bylem w USA 1 i pół roku. Co by bylo, gdybym wjechal na teren USA jako turysta, a pozniej poszedl do pracy z tą zieloną kartą?

Rozwiń  

Nie mozesz wjechac do US jako turysta. Nie dostaniesz wizy B2 ani ESTA poniewaz masz wazna zielona karte. Nie czekaj dluzej tylko lec do US poki jeszcze mozesz - na granicy mozesz miec problemy, wiadomo. Ale to "tylko" rok wiec raczej na pewno cie wpuszcza. 

Napisano
  W dniu 30.01.2023 o 16:46, andyopole napisał:

Jesli masz GC to nie dostaniesz wizy turystycznej. Jesli jednak masz wize turystyczna z czasow uprzednich to ona utracila waznosc w momencie otrzymania przez Ciebie GC.

Rozwiń  

nigdy nie mialem wizy turystycznej. Czy moja zielona karta przeszkadza w wypelnieniu ESTA?

Napisano
  W dniu 30.01.2023 o 16:49, karusek napisał:

nigdy nie mialem wizy turystycznej. Czy moja zielona karta przeszkadza w wypelnieniu ESTA?

Rozwiń  

Sprobuj. Ryzykujesz kilka dolarow. Tylko nie klam jesli zapytaja o posiadanie GC. Weryfikacja na lotnisku docelowym bedzie znacznie drozsza.

Napisano
  W dniu 30.01.2023 o 16:52, andyopole napisał:

Sprobuj. Ryzykujesz kilka dolarow. Tylko nie klam jesli zapytaja o posiadanie GC. Weryfikacja na lotnisku docelowym bedzie znacznie drozsza.

Rozwiń  

W dniu 30.01.2023 o 16:55, 222marcin napisał:

Ja znam osobiscie 2 przypadki, które dostały ESTE, pomino ze posiadały GC. Spróbować warto  koszt ESTY to 21$.

Rozwiń  

O co mogę być zapytany na lotnisku docelowym?

Napisano
  W dniu 30.01.2023 o 17:23, andyopole napisał:

Raczej nie beda musieli pytac. Jesli zlozysz odciski palcow od razu im "wyskoczy" ze masz GC.

Rozwiń  

A co w przypadku próby podjecia pracy po przekroczeniu granicy, czy pracodawca moze miec jakies problemy z weryfikacja dokumentow, czy to nie bedzie mialo wplywu?