Rosse Napisano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2022 Hej wszystkim, Mam pytanie odnosnie wiz. Obecnie mieszkam w UK i mam pracodawce w stanach ktory chcialby mnie zatrudnic i chce sponsorowac moja wize. Zakladam ze jedyna opcja jest H1B (czy jest warto starac sie odrazu o EB3)? Jesli jedna opcja jest H1B to zgodnie z tym co wyczytalam w internecie jedyna opcja jest aplikowanie na poczatku kwietnia i loteria juz odbyla sie w marcu. Czy teraz jedyna mozliwoscia jest czekac do kwietnia 2023 roku czy jest jakas szansa ze bedzie dodatkowa loteria i powinnismy zlozyc papiery teraz? Z gory dziekuje za Pomoc! Cytuj
Xarthisius Napisano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2022 Zasadniczo, jako potencjalny pracownik nie wybierasz sobie wizy. To co możesz otrzymać leży w gestii Twojego potencjalnego pracodawcy. Jeżeli to jest normalna firma, to dział HR + prawnicy Ci zaproponują to co trzeba. Jeżeli jest to jakiś mom and pop shop, to niech lepiej zaczną szukać prawnika, bo prawdopodobieństwo że ogarną to sami jest bliskie zeru. 1 1 Cytuj
mcpear Napisano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2022 Zgadzam się. Prawnicy pracodawcy wiedzą najlepiej jak Ciebie najszybicej ściągnąć. Odpowiadając na jedno z pytań to następna loteria na wizy H odbędzie się pod koniec marca 2023 i w kwietniu 2023 w przypadku wylosowania będzie mógł złożyć na Ciebie petycję. Papiery na nią TWÓJ PRACODAWCA (a nie w żadnym wypadku TY) będzie mógł złożyć na początku marca. Pracodawca może Ciebie ściągnąć od razu na EB-3 (zielona karta) 1 Cytuj
Zibi79 Napisano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2022 Sprawdz sobie jeszcze tylko czas oczekiwania na interview w London. Ja czekam do wrzesnia a sprawa wystartowala w kwietniu. 1 Cytuj
Zibi79 Napisano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Nie chce zasmiecac watku, napisze tylko ze appointment mozna przelozyc sprawdzajac swoje konto. Klikajac continue i reschedule mozna trafic date ktora sie zwolnila. Mnie sie udalo przesunac z wrzesnia na za niecale 2tyg. Podpowiedz dostalem od prawnikow. Ale EB to i tak 12M+, zalezy jeszcze od kategorii. Edytowane 14 Czerwca 2022 przez Zibi79 Cytuj
jar9 Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2023 W dniu 10.06.2022 o 23:18, mcpear napisał: Zgadzam się. Prawnicy pracodawcy wiedzą najlepiej jak Ciebie najszybicej ściągnąć. Odpowiadając na jedno z pytań to następna loteria na wizy H odbędzie się pod koniec marca 2023 i w kwietniu 2023 w przypadku wylosowania będzie mógł złożyć na Ciebie petycję. Papiery na nią TWÓJ PRACODAWCA (a nie w żadnym wypadku TY) będzie mógł złożyć na początku marca. Pracodawca może Ciebie ściągnąć od razu na EB-3 (zielona karta) a co trzeba spełnić żeby uczestniczyć się w loterii ma wizę H? Cytuj
Xarthisius Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2023 47 minutes ago, jar9 said: a co trzeba spełnić żeby uczestniczyć się w loterii ma wizę H? Zasadniczo to przede wszystkim trzeba znalezc pracodawce... A potem wystarczy wyksztalcenie wyzsze najczesciej. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/h-1b-specialty-occupations Cytuj
jar9 Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2023 4 minuty temu, Xarthisius napisał: Zasadniczo to przede wszystkim trzeba znalezc pracodawce... A potem wystarczy wyksztalcenie wyzsze najczesciej. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/h-1b-specialty-occupations to nie rozumiem najpierw szuka się pracodawcy, a potem czeka miesiącami na loterię H?? i nie trzeba udowadniać że nikogo takiego w Us nie może ta firma znaleźć…? Cytuj
Xarthisius Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2023 Just now, jar9 said: to nie rozumiem najpierw szuka się pracodawcy, a potem czeka miesiącami na loterię H?? i nie trzeba udowadniać że nikogo takiego w Us nie może ta firma znaleźć…? To firma udowadnia, ze nie moze nikogo znalezc, nie Ty. Tak, czeka sie miesiacami. I tak trzeba najpierw znalezc pracodawce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi