User100 Posted July 10, 2022 Report Posted July 10, 2022 Dzień dobry, Chciałem się dowiedzieć czy przy wysyłce przez znajomego nowego telefonu do Polski kontrola celna doliczy jakieś dodatkowe opłaty?
User100 Posted July 10, 2022 Author Report Posted July 10, 2022 5 minut temu, andyopole napisał: Powinna. Od tego jest. Na 500+ potrzeba! Czyli pewne jest ze będzie cło i VAT doliczone? Ale wilekość cła i vatu będzie obliczone na podstawie wartości rynkowej telefonu czy takiej jaką znajomy wpisze na etykiecie?
andyopole Posted July 10, 2022 Report Posted July 10, 2022 1 minutę temu, User100 napisał: Czyli pewne jest ze będzie cło i VAT doliczone? Ale wilekość cła i vatu będzie obliczone na podstawie wartości rynkowej telefonu czy takiej jaką znajomy wpisze na etykiecie? Liczysz na to że tam siedzą durnie? Służba celna w ostatnich latach jest gorsza od psów. Bezczelnie naliczają 23% VAT pomimo że ustawa przewiduje 8% procent dla tego typu towarów. Spróbuj potem odzyskać nadpłatę od US. Wybory się zbliżają, budżet potrzebuje pieniędzy na koryto i kupowanie suwerena. To wszystko kosztuje.
User100 Posted July 10, 2022 Author Report Posted July 10, 2022 58 minut temu, andyopole napisał: Liczysz na to że tam siedzą durnie? Służba celna w ostatnich latach jest gorsza od psów. Bezczelnie naliczają 23% VAT pomimo że ustawa przewiduje 8% procent dla tego typu towarów. Spróbuj potem odzyskać nadpłatę od US. Wybory się zbliżają, budżet potrzebuje pieniędzy na koryto i kupowanie suwerena. To wszystko kosztuje. czyli cło i vat od wartości rynkowej tak?
kzielu Posted July 10, 2022 Report Posted July 10, 2022 8 hours ago, User100 said: Dzień dobry, Chciałem się dowiedzieć czy przy wysyłce przez znajomego nowego telefonu do Polski kontrola celna doliczy jakieś dodatkowe opłaty? W tej chwili to praktycznie 100% pewnosc ze tak. Moja swiateczna paczka do rodziny z doslownie bzdurami trafilo na clo wiec telefon trafi prawie na pewno.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.