tylkotyle Napisano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2022 Czy w stanach respektują dyplom technika weterynarii? czy trzeba robić u nich kurs od nowa? czy ktoś wie coś na ten temat albo mnie pokieruje do odpowiedniej strony? z góry dziękuję.
Roelka v.2 Napisano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2022 https://www.bestcolleges.com/veterinary/veterinary-technician/how-to-become-a-veterinary-technician/ https://www.learnhowtobecome.org/vet-tech/ Wymagania beda sie roznic w zaleznosci od stanu.
andyopole Napisano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2022 Zasadniczo zadne uprawnienia spoza USA nie sa uznawane, byc moze sa wyjatki. Nawet przeprowadzajac sie ze stanu do stanu traci sie waznosc wielu swiadectw i uprawnien. Trzeba sie poddac egzaminom lub ewaluacji. Jak to jest w przypadku Twojego zawodu nie wiem ale prawdopodobnie j.w.
Roelka v.2 Napisano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2022 21 minutes ago, andyopole said: Zasadniczo zadne uprawnienia spoza USA nie sa uznawane, byc moze sa wyjatki. Nawet przeprowadzajac sie ze stanu do stanu traci sie waznosc wielu swiadectw i uprawnien. Tego naprawde nie rozumiem. Jak dla mnie to jeden z wielu sposobow na zdzieranie kasy z ludzi... Przygotowywuje sie teraz do studiow i nawet na tym etapie pytaja gdzie bede chciala praktykowac bo cos tam to zmienia w kwestii licensure. Chciej sie potem przeprowadzic do innego stanu I tam pracowac i jestes zmuszony do zdawania nowych egzaminow i placenia za nowe certyfikaty. Kompletnie bez sensu wedlug mnie.
andyopole Napisano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2022 28 minut temu, Roelka v.2 napisał: Tego naprawde nie rozumiem. Jak dla mnie to jeden z wielu sposobow na zdzieranie kasy z ludzi... Przygotowywuje sie teraz do studiow i nawet na tym etapie pytaja gdzie bede chciala praktykowac bo cos tam to zmienia w kwestii licensure. Chciej sie potem przeprowadzic do innego stanu I tam pracowac i jestes zmuszony do zdawania nowych egzaminow i placenia za nowe certyfikaty. Kompletnie bez sensu wedlug mnie. Zacytuje klasyczkę: był czas przywyknąć przecież. Jeśli mieszka się w kraju trzeciego świata to trzeba być gotowym na takie cuda. Co z tego że ten kraj jest najbogatszy w grupie. A kogo zacytowałem?
tylkotyle Napisano 4 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2022 Dzięki serdeczne za odpowiedź!
kzielu Napisano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2022 1 hour ago, Roelka v.2 said: Tego naprawde nie rozumiem. Jak dla mnie to jeden z wielu sposobow na zdzieranie kasy z ludzi... Przygotowywuje sie teraz do studiow i nawet na tym etapie pytaja gdzie bede chciala praktykowac bo cos tam to zmienia w kwestii licensure. Chciej sie potem przeprowadzic do innego stanu I tam pracowac i jestes zmuszony do zdawania nowych egzaminow i placenia za nowe certyfikaty. Kompletnie bez sensu wedlug mnie. No nie bez sensu - wrecz przeciwnie jak postawisz sie w pozycji tych ktorzy na tym zarabiaja. To tak jak nikt Ci nie sprzeda soczewek kontaktowych bez "recepty" co zmusza Cie do pojscia do okulisty. W PL (jak wiekszosc krajow) mozna je kupic gdziekolwiek (w dodatku za polowe ceny ktora trzeba zaplacic). Taki przykladow jest tysiace. Wszystko sie rozbija o kase, w kazdej jednej sytuacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.