Skocz do zawartości

Jak to jest?

tylkotyle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy w stanach respektują dyplom technika weterynarii? czy trzeba robić u nich kurs od nowa? czy ktoś wie coś na ten temat albo mnie pokieruje do odpowiedniej strony? z góry dziękuję.

Napisano

Zasadniczo zadne uprawnienia spoza USA nie sa uznawane, byc moze sa wyjatki. Nawet przeprowadzajac sie ze stanu do stanu traci sie waznosc wielu swiadectw i uprawnien.

Trzeba sie poddac egzaminom lub ewaluacji. Jak to jest w przypadku Twojego zawodu nie wiem ale prawdopodobnie j.w.

Napisano
21 minutes ago, andyopole said:

Zasadniczo zadne uprawnienia spoza USA nie sa uznawane, byc moze sa wyjatki. Nawet przeprowadzajac sie ze stanu do stanu traci sie waznosc wielu swiadectw i uprawnien.

Tego naprawde nie rozumiem. Jak dla mnie to jeden z wielu sposobow  na zdzieranie kasy z ludzi... Przygotowywuje sie teraz do studiow i nawet na tym etapie pytaja gdzie bede chciala praktykowac bo cos tam to zmienia w kwestii licensure. Chciej sie potem przeprowadzic do innego stanu I tam pracowac i jestes zmuszony do zdawania nowych egzaminow i placenia za nowe certyfikaty. Kompletnie bez sensu wedlug mnie. 

Napisano
28 minut temu, Roelka v.2 napisał:

Tego naprawde nie rozumiem. Jak dla mnie to jeden z wielu sposobow  na zdzieranie kasy z ludzi... Przygotowywuje sie teraz do studiow i nawet na tym etapie pytaja gdzie bede chciala praktykowac bo cos tam to zmienia w kwestii licensure. Chciej sie potem przeprowadzic do innego stanu I tam pracowac i jestes zmuszony do zdawania nowych egzaminow i placenia za nowe certyfikaty. Kompletnie bez sensu wedlug mnie. 

Zacytuje klasyczkę: był czas przywyknąć przecież. 

Jeśli mieszka się w kraju trzeciego świata to trzeba być gotowym na takie cuda. Co z tego że ten kraj jest najbogatszy w grupie.

A kogo zacytowałem?  :)

Napisano
1 hour ago, Roelka v.2 said:

No nie bez sensu - wrecz przeciwnie jak postawisz sie w pozycji tych ktorzy na tym zarabiaja.

To tak jak nikt Ci nie sprzeda soczewek kontaktowych bez "recepty" co zmusza Cie do pojscia do okulisty. W PL (jak wiekszosc krajow) mozna je kupic gdziekolwiek (w dodatku za polowe ceny ktora trzeba zaplacic). Taki przykladow jest tysiace. Wszystko sie rozbija o kase, w kazdej jednej sytuacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...