margot Napisano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2009 JA CI PODALAM WCZESNIEJ KILKA PRZYKLADOW GDZIE POKAZUJE CI, ZE SA TAM BLEDY (NIE ZNALAZLAM TYLKO TEGO GDZIE JEST NAJWIEKSZY CHYBA BLAD: PO SLUBIE OD RAZU DO IMMIGRATION WYSYLA SIE WSZELKIE DOWODY, ZE JESTESCIE RAZEM..) to jak to z tymi dowodami, nie wysyla sie z aplikacja? najlepiej jak sie je pokaze na interview? dlaczego?
donata771 Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 Nie ma zadnej pewnosci, moze dwa, moze piec a moze 6 m-cy. Daty w biuletynie czesto sie cofaja. -Narazie kolejka od roku przesowa sie regolarnie miesiac w miesiac;)fajnie byloby gdyby bylo to wczesniej! -W czasie tego przedluzenia niepostrzezenie przemkniesz sie do Polski na badania. -Bardzo dobra dla mnie wiadomosc;) -Piekne pragnienia, niemniej jednak na wizie turystycznej nie da sie legalnie pracowac. Tak przy okazji, pytalas go jakie sa JEGO pragnienia? -Wiem doskonale,ze na turystycznej on nie bedzie mogl,dopiero gdyby otrzymal zielona karte po slubie ze mna.Jego pragnienia sa na szczescie podobne do moich,choc popelnil blad w zyciu i niestety wlasnie w Polsce otrzyma dokument o niekaralnosci za te 10 lat.Z odpowiedzi na moj post zmartwil mnie bardzo fakt ze w US fakt bycia karanym bedzie za nim ciazyl do konca zycia...Czyli jak dostane zielona karte i wezmiemy slub to moge miec trudnosci w otrzymaniu obywatelstwa?Czy czekac jeszcze te 5 lat na otrzymanie obywatelstwa i wtedy wziasc slub....oj...zakrecona jestem,pokrzyzowal nasze plany z tym,ze ma namieszane w papierach!W ktorym momencie bezpiecznie wziasc slub by nie bylo matactwa? -osoba karana obojetnie ile czasu by nie minelo i teraz jesli to przewinienie nie jest duze to i teraz moglby dostac GC a jak jest takie ktore mu zamyka GC to i za 10 lat nie dostanie GC ... -nie wiem co moze oznaczac duze przewinienie....kradziez ze sklepu i wyrok 6 miesiecy to duze wykroczenie?
sly6 Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 To juz bedzie zalezalo od Konsula oraz co tam jest napisane w papierach-aktach sprawy bo: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...rtificates.html Jeszcze raz napisze ,,nie ma takiego czegos ze po 10 latach wezmie On zaswiadczenie o niekaralnosci i bedzie dobrze...On bedzie musial to wpisac w papiery ze byl karany i nie ma znaczenia kiedy bedzie sie starac o GC .Sa przypadki ze osoby karane dostaja GC .A matactwo bedzie wtedy jak zaczniecie uwazac ze nie napisanie pewnych spraw to nic nie znaczy i mozna cos pominac. Co do obywatelstwa to bedzie musial pokazac ze jest przykladnym rezydentem i spelnic pare warunkow ale o tym poczytasz na stronach rzadowych.
donata771 Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 Dziekuje za odpowiedz,mysle,ze najlepiej byc ucziwym,dlatego pytam doswiadczonych osob poniewaz nie chce popelniac bledow.Dobrze,ze w tym wszystkim nie zaszkodze sobie tez by otrzymac obywatelstwo.Po otrzymaniu zielonej karty wezmiemy slub i zloze na niego papiery o sponsoring.Wtedy bede spokojniejsza bo mozliwe,ze jesli bedziemy uczciwi wpisujac jego przeszlosc w Polsce a w US bedziemy zyc uczciwie to wszystko bedzie dobrze.Tylko jak zyc uczciwie z drugiej strony gdy moj narzeczony nie bedzie mogl pracowac w Stanach i oczywiscie w wiekszosci czasu bedzie musial czekac w Polsce a nie w US.Prawda jest,ze trzeba czekac te 8 lat gdy sponsoruje zona?To w takim razie ile czeka sie na K1?Moze lepiej jako narzeczeni?
sly6 Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 Jako rezydentka bedziesz mogla zlozyc papiery na meza i moze w 3-4 lata On dostanie GC jak sie nic nie zmieni z czasem. Co do wizy narzeczenskiej to musisz miec najpierw obywatelstwo USA a wtedy nie wiadomo ile by sie czekala bo teraz to moze wyniesc 6-8 miesiecy. Nie mozecie dostac Gc razem teraz jako narzeczeni,musicie byc malzenstwem ale wtedy nie polecisz szybko do USA z mezem bo Twoja petycja przejdzie do innej grupy,o tym pisala jakis czas temu Karina .
donata771 Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 Nie,ja nie mam wcale zamiaru zmieniac mojej sytuacji,czekalam juz 3 lata wiec i poczekam te okolo 2 jeszcze.Na obywatelstwo trzeba czekac 5 lat po otrzymaniu zielonej karty,wiec nie bede w takim razie skladac K1.Zloze jako rezydent dokumenty o sponsoring.Dziekuje jeszcze raz za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.