Roelka v.2 Napisano 7 Stycznia Zgłoś Napisano 7 Stycznia 10 hours ago, Meroska said: A dawno temu miałaś rozmowę z konsulem? czy długo ona trwa, miałaś możliwość pokazać np. jakieś zdjęcia wspólne itp. Czasami poprosza o zdjecia czy inne dokumenty a czasami nie. Niemozliwe do przewidzenia. Cytuj
ceres Napisano 14 Stycznia Zgłoś Napisano 14 Stycznia W dniu 6.01.2024 o 21:23, Meroska napisał: A dawno temu miałaś rozmowę z konsulem? czy długo ona trwa, miałaś możliwość pokazać np. jakieś zdjęcia wspólne itp. Wspólne zdjęcia z konsulem? Cytuj
ceres Napisano 14 Stycznia Zgłoś Napisano 14 Stycznia Na rozmowę w konsulacie umawiani są już zweryfikowani kandydaci do otrzymania GC? Nowy post bo nie mogę już edytować poprzedniego. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 14 Stycznia Zgłoś Napisano 14 Stycznia 7 minutes ago, ceres said: Na rozmowę w konsulacie umawiani są już zweryfikowani kandydaci do otrzymania GC? Nowy post bo nie mogę już edytować poprzedniego. Zweryfikowani? Na rozmowie tez mozna otrzymac odmowe. Na rozmowe umawiac sie mozna jak ma sie juz zakceptowana petycje o wize. Konsul nie wydaje tez zielonej karty. Konsulat moze co najwyzej wydac wize. Cytuj
ceres Napisano 14 Stycznia Zgłoś Napisano 14 Stycznia 6 minut temu, Roelka v.2 napisał: Zweryfikowani? Na rozmowie tez mozna otrzymac odmowe. Na rozmowe umawiac sie mozna jak ma sie juz zakceptowana petycje o wize. Konsul nie wydaje tez zielonej karty. Konsulat moze co najwyzej wydac wize. Chodzi mi o to, że nie wpuszczają karanych, chorych psychicznie, itd. Więc ludzie są sprawdzani przed wyjazdem na 100% Cytuj
Roelka v.2 Napisano 14 Stycznia Zgłoś Napisano 14 Stycznia 6 minutes ago, ceres said: Chodzi mi o to, że nie wpuszczają karanych, chorych psychicznie, itd. Więc ludzie są sprawdzani przed wyjazdem na 100% ... no tak, dlatego do otrzymania wizy imigracyjnej wymagane jest badanie lekarskie i background checks. Cytuj
ceres Napisano 14 Stycznia Zgłoś Napisano 14 Stycznia (edytowane) 9 minut temu, Roelka v.2 napisał: ... no tak, dlatego do otrzymania wizy imigracyjnej wymagane jest badanie lekarskie i background checks. Masz na myśli przychodnię w Warszawie i Krakowie? Tam od razu jest psycholog i psychiatra? Bo miałam na myśli coś innego. Edytowane 14 Stycznia przez ceres Cytuj
Roelka v.2 Napisano 14 Stycznia Zgłoś Napisano 14 Stycznia 28 minutes ago, ceres said: Masz na myśli przychodnię w Warszawie i Krakowie? Tam od razu jest psycholog i psychiatra? Bo miałam na myśli coś innego. Jesli masz jakies problemy psychologiczne mu musisz o tym opowiedziec lekarzowi przy badaniu na potrzeby wizowe. Cytuj
ceres Napisano 14 Stycznia Zgłoś Napisano 14 Stycznia 7 minut temu, Roelka v.2 napisał: Jesli masz jakies problemy psychologiczne mu musisz o tym opowiedziec lekarzowi przy badaniu na potrzeby wizowe. Wątpię, ze to ten lekarz od tego. Państwo ma dokumenty u siebie i nie potrzebuje takich komplikacji i zwoływania do ambasady. Maja narzędzie do tego, by sprawdzać inaczej niż "na słowo" w przychodni. Także nikt się nie prześliźnie. Akurat myślę, że system amerykański pod tym względem (i nie tylko) jest sprawny i wydajny. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 14 Stycznia Zgłoś Napisano 14 Stycznia 20 minutes ago, ceres said: Wątpię, ze to ten lekarz od tego. Państwo ma dokumenty u siebie i nie potrzebuje takich komplikacji i zwoływania do ambasady. Maja narzędzie do tego, by sprawdzać inaczej niż "na słowo" w przychodni. Także nikt się nie prześliźnie. Akurat myślę, że system amerykański pod tym względem (i nie tylko) jest sprawny i wydajny. Podczas badan beda sie o to pytac. Jak ma sie jakies zaswiadczenia od psychologow to trzeba miec ze soba. USCIS nie sprawdza historii medycznej kazdej osoby... ale jak wykryja klamstwa to po prostu odmowia ci wydania wizy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi