WojciechKazik Posted September 5, 2023 Report Share Posted September 5, 2023 Hej wszystkim. Znam język angielski komunikatywnie, ale raczej słabo. Myślę, że mogę mieć problem na lotnisku przy rozmowie z celnikiem. Mogę poprosić o jakiegoś tłumacza? Czy to prawda, że celnicy nie lubią osób, które nie znają języka i mogę przez to mieć trudności z wejściem do USA? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted September 6, 2023 Report Share Posted September 6, 2023 2 hours ago, WojciechKazik said: Hej wszystkim. Znam język angielski komunikatywnie, ale raczej słabo. Myślę, że mogę mieć problem na lotnisku przy rozmowie z celnikiem. Mogę poprosić o jakiegoś tłumacza? Czy to prawda, że celnicy nie lubią osób, które nie znają języka i mogę przez to mieć trudności z wejściem do USA? Wiekszosc pytan bedzie raczej takich, na ktore opdpowiada sie "yes" albo "no". Mozesz prosic o tlumacza, co przewaznie znaczy, ze zadzwonia do kogos kto przetlumaczy przez telefon. Czesciej, jakis inny Polak z tego samego lotu przetlumaczy - przynajmniej tak zaobserwowalam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted September 6, 2023 Report Share Posted September 6, 2023 Kiedyś stałem w kolejce a z budki do odprawy turystów padło pytanie rzucone w tłum: somebody speak Russian? No i w ten sposób zostałem certyfikowanym tłumaczem Imigration Service. A przy okazji zostałem od razu odprawiony, chociaż pierwotnie stałem pod koniec kolejki. 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts