andyopole Napisano 25 Września 2023 Zgłoś Napisano 25 Września 2023 Przyjechalem majac 50 lat nie wiedzac gdzie bede pracowal. Wprawdzie jeszcze nie mam $100 rocznie ale jak na zwyklego robola po zawodowce (renomowanej) nie ma co narzekac. Fakt, jesli dociagne do 67 lat to dostane ok. $1900 emerytury SS, na inna nie naskladalem. Da sie przezyc ale szalu nie ma. Dobrze ze w Polsce + UK mam prawie 30 lat przepracowane, zawsze jakis grosz jeszcze wpadnie. Ubezpieczenie w calosci pokrywa pracodawca. 1 Cytuj
kzielu Napisano 25 Września 2023 Zgłoś Napisano 25 Września 2023 Jeszcze taka uwaga - ze w tej chwili na rynku pracy IT (czy akurat w tym segmencie to nie wiem) jest mase hindusow (co nie jest jakims odkryciem) ale w tej chwili po zwolnieniach i bedach na H-1B probuja desperacko znalezc nowych pracodawcow (i H-1B transfer) zeby nie wracac do domu - tak przynajmniej tak wyglada to patrzac na roznorakie fora. 1 Cytuj
soks Napisano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2023 Dzieki Wam za te cenne informacje. Cytuj
arturnow Napisano 26 Września 2023 Zgłoś Napisano 26 Września 2023 Spójrz może w długiej perspektywie i czy tylko dla pieniędzy. Ogólnie w zawodach IT wyjazd tu dla pieniędzy to chyba nie te czasy. Niemniej z czasem finansowo też powinno być także lepiej . 1 Cytuj
parenthesis Napisano 7 Października 2023 Zgłoś Napisano 7 Października 2023 Szukałam w tym roku pracy w IT, akurat też okolice service desk i było ciężko. Mało ofert remote, a jak już są, to maaaaasa zgłoszeń i odpisują po 3 miesiącach, że sorry, ale cię nie zatrudnią. Plus było w IT tyle zwolnień, że jest naprawdę ogromna konkurencja. Mi się udało po 4 miesiącach znaleźć pracę (service desk, hybryda) i zarabiam więcej niż w PL (ale tam mi płacili chujowo, więc to inna kwestia). 1 Cytuj
soks Napisano 21 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2023 dzięki za odpowiedzi. Postanowiłem, ze to bez sensu juz teraz (o 10 lat za późno Imo). Tutaj prawdopodobnie zmieniam prace, wiec ścieżka rozwoju pewnie mi się poszerzy w dluzszej perespektywie czasu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi