Keira A Napisano 29 Lutego 2024 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2024 Cześć, czy ktoś może mi powiedzieć jakie podatki płaci się w Arizonie? Konkretnie, w Tucson. Chodzi o normalny podatek od dochodu pracownika. Słyszałam, że w Arizonie to jest 2.5%, ale nie wiem czy są jeszcze jakieś dodatkowe podatki lokalne, na przykład dla miasta albo powiatu? Cytuj
andyopole Napisano 29 Lutego 2024 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2024 22 minuty temu, Keira A napisał: Cześć, czy ktoś może mi powiedzieć jakie podatki płaci się w Arizonie? Konkretnie, w Tucson. Chodzi o normalny podatek od dochodu pracownika. Słyszałam, że w Arizonie to jest 2.5%, ale nie wiem czy są jeszcze jakieś dodatkowe podatki lokalne, na przykład dla miasta albo powiatu? Z lokalnymi podatkami jest różnie. Najczęściej są doliczane do paliwa ale np moja mieścina bierze podatek od gazu do ogrzewania, 2% od rachunku, na ostatnim $2.42. A dostawca prądu PGE dopisuje stanowy: Oregon Commercial Activities Tax Recovery 0,122% czyli $0.05 na ostatnim rachunku. Cytuj
kzielu Napisano 29 Lutego 2024 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2024 1 hour ago, Keira A said: Cześć, czy ktoś może mi powiedzieć jakie podatki płaci się w Arizonie? Konkretnie, w Tucson. Chodzi o normalny podatek od dochodu pracownika. Słyszałam, że w Arizonie to jest 2.5%, ale nie wiem czy są jeszcze jakieś dodatkowe podatki lokalne, na przykład dla miasta albo powiatu? Zwykle placi sie federalny (zawsze), stanowy (zalezy od stanu) i lokalny (zalezy od lokalizacji) - wysokosc lokalnego silnie zalezy od lokalizacji - ulice obok stawka jest inna wiec na Twoje pytanie odpowiedziec sie nie da. Cytuj
Frank Napisano 2 Marca 2024 Zgłoś Napisano 2 Marca 2024 On 2/29/2024 at 9:52 AM, Keira A said: Cześć, czy ktoś może mi powiedzieć jakie podatki płaci się w Arizonie? Konkretnie, w Tucson. Chodzi o normalny podatek od dochodu pracownika. Słyszałam, że w Arizonie to jest 2.5%, ale nie wiem czy są jeszcze jakieś dodatkowe podatki lokalne, na przykład dla miasta albo powiatu? Dokładnie odpowiedzieć się nie da, ale w przybliżeniu (mocno zależne od Twoich zarobków): 70,000 USD brutto w Oro Valley jako single (bez żony) 7600 USD federalny 5400 USD FICA 1400 USD stanowy (2%) = 14400 income tax (~21%) Do tego dochodzi podatek za paliwo, VAT i podatek mieszkaniowy, ale to nie są podatki dochodowe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi