Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, posiadałem wizę J1 w roku 2023. Czy teraz biegając się o wizę B2 mogę wysłać dokumenty do konsulatu? 

Wykonywałem ankietę, która miała określić czy mogę to zrobić ale nie wiem czy wszystko dobrze zaznaczyłem bo przekierowało mnie do ustalenia terminu rozmowy. 

W linku wysłanym przez ambasady była informacja, że jeżeli ktoś w przeciągu 48 miesięcy posiadał wizę to rozmowa nie jest konieczna. 

Pozdrawiam 

Posted
26 minut temu, Eldorado2000 napisał:

Cześć, posiadałem wizę J1 w roku 2023. Czy teraz biegając się o wizę B2 mogę wysłać dokumenty do konsulatu? 

Wykonywałem ankietę, która miała określić czy mogę to zrobić ale nie wiem czy wszystko dobrze zaznaczyłem bo przekierowało mnie do ustalenia terminu rozmowy. 

W linku wysłanym przez ambasady była informacja, że jeżeli ktoś w przeciągu 48 miesięcy posiadał wizę to rozmowa nie jest konieczna. 

Pozdrawiam 

Musisz jechać do Konsulatu? ESTA nie wystarczy?

Posted

Nie słyszałem o tym że wizę B1/B2 można uzyskać bez wizyty w ambasadzie jeśli się posiadało wizę J1. Prawdą jest że można ją uzyskać (albo można było ją uzyskać) jeśli się posiadało wizę B1/B2. Możesz się podzielić linkiem wysłanym przez ambasadę abyśmy go skomentowali?

Dzisiaj wystąpienie o wizę B1/B2 to praktycznie zapalenie się czerwonej lampki od razu jeśli wybierasz wizę b1/b2 a nie ESTA Występując o tą wizę z założenia musisz przygotować odpowiedź na pytanie "dlaczego 90 dni na wizytę turystyczną w USA ci nie wystarcza"