Eldorado2000 Posted March 9, 2024 Report Posted March 9, 2024 Cześć, posiadałem wizę J1 w roku 2023. Czy teraz biegając się o wizę B2 mogę wysłać dokumenty do konsulatu? Wykonywałem ankietę, która miała określić czy mogę to zrobić ale nie wiem czy wszystko dobrze zaznaczyłem bo przekierowało mnie do ustalenia terminu rozmowy. W linku wysłanym przez ambasady była informacja, że jeżeli ktoś w przeciągu 48 miesięcy posiadał wizę to rozmowa nie jest konieczna. Pozdrawiam Quote
andyopole Posted March 9, 2024 Report Posted March 9, 2024 26 minut temu, Eldorado2000 napisał: Cześć, posiadałem wizę J1 w roku 2023. Czy teraz biegając się o wizę B2 mogę wysłać dokumenty do konsulatu? Wykonywałem ankietę, która miała określić czy mogę to zrobić ale nie wiem czy wszystko dobrze zaznaczyłem bo przekierowało mnie do ustalenia terminu rozmowy. W linku wysłanym przez ambasady była informacja, że jeżeli ktoś w przeciągu 48 miesięcy posiadał wizę to rozmowa nie jest konieczna. Pozdrawiam Musisz jechać do Konsulatu? ESTA nie wystarczy? Quote
mcpear Posted March 9, 2024 Report Posted March 9, 2024 Nie słyszałem o tym że wizę B1/B2 można uzyskać bez wizyty w ambasadzie jeśli się posiadało wizę J1. Prawdą jest że można ją uzyskać (albo można było ją uzyskać) jeśli się posiadało wizę B1/B2. Możesz się podzielić linkiem wysłanym przez ambasadę abyśmy go skomentowali? Dzisiaj wystąpienie o wizę B1/B2 to praktycznie zapalenie się czerwonej lampki od razu jeśli wybierasz wizę b1/b2 a nie ESTA Występując o tą wizę z założenia musisz przygotować odpowiedź na pytanie "dlaczego 90 dni na wizytę turystyczną w USA ci nie wystarcza" Quote
Eldorado2000 Posted March 9, 2024 Author Report Posted March 9, 2024 https://www.ustraveldocs.com/pl/pl/renew-visa#waive-my-interview Taki link otrzymałem w odpowiedzi z konsulatu. Pozdrawiam Quote
mcpear Posted March 10, 2024 Report Posted March 10, 2024 Ok. Rzeczywiście z niego wynika, że można być zwolnionym z wizyty w konsulacie. Całe życie się uczę Quote
Recommended Posts