lukaszenko901 Napisano 26 Stycznia Zgłoś Napisano 26 Stycznia Zapłaciłem kartą w PLN. Wyszło 1398zł 1 Cytuj
hejtukasia Napisano Wtorek o 11:02 Zgłoś Napisano Wtorek o 11:02 Hej, hej, za kilka dni mam wizytę w ambasadzie i trochę nerwy mnie biorą, bo pół Polski do Warszawy mam, więc czy ktoś mógłby potwierdzić że wszystkie dokumenty mam? 1. Całe wykształcenie - świadectwa i dyplomy ze studiów + ksero 2. Zaświadczenie o niekaralności + ksero 3. Odpis zupełny aktu urodzenia + ksero 4. Paszport + ksero strony ze zdjęciem 5. Książeczka zdrowia, zaświadczenie o szczepieniach + ksero 6. Wydruk z kodem kreskowym - transaction confirmation 7. Wydruk ze strony z datą wizyty w ambasadzie 8. Formularz DS-260 + ostatnia strona z potwierdzeniem aplikowania tego formularzu 9. 8 zdjęć wizowych 51x51 Czy wszystko mam? Bądź czy potrzebuje więcej niż jedno ksero któregoś dokumentu? Bardzo dziękuję jeśli ktoś zerknie na mój post i potwierdzi Cytuj
sobota Napisano Wtorek o 11:19 Zgłoś Napisano Wtorek o 11:19 (edytowane) 18 minut temu, hejtukasia napisał: 5. Książeczka zdrowia, zaświadczenie o szczepieniach + ksero 6. Wydruk z kodem kreskowym - transaction confirmation 9. 8 zdjęć wizowych 51x51 5. Wyniki badań lekarskich Każda osoba ubiegająca się o wizę zobowiązana jest dostarczyć wyniki badań lekarskich w oryginalnej, zamkniętej kopercie. 6. Numer UID Prosimy wydrukować i przynieść ze sobą potwierdzenie rejestracji w systemie GSS i wyboru miejsca odbioru paszportu. 9. 8 zdjęć to chyba trochę za dużo Fotografia Każda osoba ubiegająca się o wizę powinna przedstawić dwa zdjęcia spełniające wszystkie wymagania dotyczące fotografii do wiz i paszportów amerykańskich. Zdjęcia należy podpisać na odwrocie drukowanymi literami nazwiskiem i imieniem. Edytowane Wtorek o 11:23 przez sobota Cytuj
hejtukasia Napisano Wtorek o 11:43 Zgłoś Napisano Wtorek o 11:43 19 minutes ago, sobota said: 5. Wyniki badań lekarskich Każda osoba ubiegająca się o wizę zobowiązana jest dostarczyć wyniki badań lekarskich w oryginalnej, zamkniętej kopercie. 6. Numer UID Prosimy wydrukować i przynieść ze sobą potwierdzenie rejestracji w systemie GSS i wyboru miejsca odbioru paszportu. 9. 8 zdjęć to chyba trochę za dużo Fotografia Każda osoba ubiegająca się o wizę powinna przedstawić dwa zdjęcia spełniające wszystkie wymagania dotyczące fotografii do wiz i paszportów amerykańskich. Zdjęcia należy podpisać na odwrocie drukowanymi literami nazwiskiem i imieniem. Wielkie dzięki za odpowiedź, lekarza mam jeszcze przed sobą. co do zdjęć do w Warszawie do lekarza powiedzieli, że 3 zdjęcia a do RTG i krwi 2zdjecia i 2 na wizytę, więc się nazbierało haha. co do punktu 6 - to chyba o tym samym mówimy - mam tam na górze „Transaction Confirmation” - imie, nazwisko, kod kreskowy, ambasadę, typ wizy i moje dane do Premium Delivery - ze strony portal.ustraveldocs.com Cytuj
pieczarr Napisano 9 godzin temu Zgłoś Napisano 9 godzin temu Hej, Udało nam się otrzymać wizy i chciałem podzielić się naszym doświadczeniem – może komuś się przyda. Wszystko, co opisał wcześniej @xyz_1 (DV2024), w pełni się potwierdziło. My przyszliśmy kilka minut po 7:00 i byliśmy pierwsi, ale kolejka zaczęła się tworzyć dopiero po 15 minutach, o 8 była już dosyć długa. Procedura rejestracji, kontrola bezpieczeństwa i kolejność składania dokumentów wyglądała dokładnie tak, jak było opisane wcześniej. Warto mieć wszystkie dokumenty dobrze przygotowane. Nie brakowało nam żadnego dokumentu, więc całość poszła sprawnie. Po rejestracji, przejściu przez kontrolę, oddaniu dokumentów i płatności musieliśmy dosyć długo czekać na rozmowę z konsulem. Jeśli chodzi o płatność to jest możliwość płatności w gotówce w polskich złotych lub kartą w dolarach. My wybraliśmy gotówkę w PLN i warto mieć niepomięte banknoty, bo są one podwójnie weryfikowane. Nasze przeszły bez problemu, ale osoba przed nami miała kłopot i musiała kombinować. Kurs ambasady przy płatności gotówką wynosił 4,10 PLN za 1 USD Tak jak wcześniej pisał @xyz_1 – jeśli ślub był po wygranej, warto przygotować jak najwięcej dowodów na autentyczność związku! Podczas składania wszystkich dokumentów zostaliśmy zapytani czy mamy jakiś dowód na związek, oddaliśmy w okienku całą kopertę ze wspólnymi zdjęciami (z opisanymi datami), biletami lotniczymi itp. Rozmowa z konsulem: Bardzo spokojna i w sumie krótka – standardowe pytania, które były zadawane wcześniej oraz o adres w USA, plany na miejscu, status osoby do której lecimy, oszczędności, u nas było to 10k$ (nie proszono nas o wyciągi, ale warto je mieć na wszelki wypadek!). Widać było, że dokumenty potwierdzające związek zostały dokładnie przejrzane, bo konsul nawiązywała do nich w rozmowie i np. zapytała, czy znamy się od daty, która była na jednym z naszych zdjęć. Po kilku minutach usłyszeliśmy, że wizy zostały przyznane! Podsumowując – jeśli ktoś jeszcze czeka na swoją wizytę, to nie ma co się stresować, jeśli wszystko macie dobrze przygotowane. Cała atmosfera od samego początku mega pozytywna, obsługa bardzo miła i profesjonalna. Chciałbym bardzo podziękować wszystkim na tym forum a szczególnie @Xarthisius W razie pytań służę pomocą. 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi