yahu55 Napisano 29 Listopada Zgłoś Napisano 29 Listopada On 11/25/2024 at 10:19 PM, Xarthisius said: Nie, nie ma sensu. Dobry powod mialem namysli: warty ryzyka, nie to ze kogos w ambasadzie obchodzi dlaczego przekladasz interview. Nie sadze, zebys dostal odpowiedz odmowna. Ku mojemu zaskoczeniu, dzisiaj dostałem odpowiedź z Ambasady...nowy termin jeszcze przed końcem bieżącego roku. Ogarnęli błyskawicznie (cała sprawa trwała 2 tygodnie) i bez zbędnych pytań czy dociekań! 3 Cytuj
Azotto Napisano 2 Grudnia Zgłoś Napisano 2 Grudnia Chciałbym zapytać które oświadczenie finansowe jest lepiej zabrać do Ambasady I-134 czy I-864 , wiem że I-864 ma ,, większą wartość " ale nie spotkałem jeszcze nikogo kto by mówił o tym oświadczeniu które jest wymagane do sponsoringu rodzinnego jako oświadczenie do wylosowanej green car. Cytuj
Xarthisius Napisano 2 Grudnia Autor Zgłoś Napisano 2 Grudnia 3 hours ago, Azotto said: Chciałbym zapytać które oświadczenie finansowe jest lepiej zabrać do Ambasady I-134 czy I-864 , wiem że I-864 ma ,, większą wartość " ale nie spotkałem jeszcze nikogo kto by mówił o tym oświadczeniu które jest wymagane do sponsoringu rodzinnego jako oświadczenie do wylosowanej green car. Dla DV i-134. Cytuj
sobota Napisano 2 Grudnia Zgłoś Napisano 2 Grudnia W dniu 28.11.2024 o 15:57, Xarthisius napisał: Nie przywiazywalbym uwagi do tresci tego maila. Szablony nie zmieniaja sie od lat, mimo faktu, ze pewne procedury juz nie istnieja... Tu masz liste: https://forum.usa.info.pl/topic/34726-dv-2024-wątek-dla-osób-które-wygrały-gc-i-mają-pytania/page/10/#findComment-336509 Dopiero 4. swiadczy o przeprocesowaniu, jezeli Twoj numer jest ponizej cutoffu. Mogli Ci po prostu wyslac zly szablon. Zdarza sie. Wyslij zapytanie jeszcze raz. Nie wiem tez, czy zaproszenia do WRW na styczen juz wyszly czy nie. Dostalam dzisiaj odpowiedz z KCC: ‚Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.’ Ale 2NL jak nie było tak nie ma… może dostanę teraz w grudniowym rozdaniu z datą interview w lutym… Cytuj
Lorak Napisano Poniedziałek o 07:50 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 07:50 Cześć Dostałem wczoraj zaproszenie na rozmowę w ambasadzie pod koniec stycznia. Mój numer to 8xxx. Mam pytanie o termin badań lekarskich. Ile dni przed wizytą w ambasadzie trzeba je wykonać, żeby lekarz zdążył przekazać te dokumenty? Jak rozmowę mam we wtorek to poniedziałek lub piątek będą wystarczające czy muszę te badania umawiać jakoś tydzień wcześniej? Cytuj
Xarthisius Napisano Poniedziałek o 14:07 Autor Zgłoś Napisano Poniedziałek o 14:07 6 hours ago, Lorak said: Cześć Dostałem wczoraj zaproszenie na rozmowę w ambasadzie pod koniec stycznia. Mój numer to 8xxx. Mam pytanie o termin badań lekarskich. Ile dni przed wizytą w ambasadzie trzeba je wykonać, żeby lekarz zdążył przekazać te dokumenty? Jak rozmowę mam we wtorek to poniedziałek lub piątek będą wystarczające czy muszę te badania umawiać jakoś tydzień wcześniej? Zadzwon do lekarza i zapytaj. Ludzie wspominali, ze 24h wystarcza (np. https://forum.usa.info.pl/topic/35604-wiza-narzeczeńska-i-badania-lekarskie/#findComment-338374), ale jak sobie dla spokojnosci dasz pare dni to bedzie to jedna rzecz mniej do stresowania. Cytuj
Azotto Napisano Poniedziałek o 14:13 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 14:13 Zapytam jeszcze o kwestię edukacji. Rozumiem że powinienem zabrać oryginalne świadectwa oraz kopię. Pytanie czy całej edukacji ( podstawówka , gimnazjum , liceum i I rok studiów[tylko 1 rok] ) czy wystarczy np. samo Liceum i Studia ? Miłego dnia Cytuj
Xarthisius Napisano Poniedziałek o 14:35 Autor Zgłoś Napisano Poniedziałek o 14:35 20 minutes ago, Azotto said: Zapytam jeszcze o kwestię edukacji. Rozumiem że powinienem zabrać oryginalne świadectwa oraz kopię. Pytanie czy całej edukacji ( podstawówka , gimnazjum , liceum i I rok studiów[tylko 1 rok] ) czy wystarczy np. samo Liceum i Studia ? Miłego dnia Samo liceum wystarczy. Cytuj
Azotto Napisano Poniedziałek o 16:43 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 16:43 8 godzin temu, Lorak napisał: Cześć Dostałem wczoraj zaproszenie na rozmowę w ambasadzie pod koniec stycznia. Mój numer to 8xxx. Mam pytanie o termin badań lekarskich. Ile dni przed wizytą w ambasadzie trzeba je wykonać, żeby lekarz zdążył przekazać te dokumenty? Jak rozmowę mam we wtorek to poniedziałek lub piątek będą wystarczające czy muszę te badania umawiać jakoś tydzień wcześniej? Hej. Robiłem badania w Krakowie. W Krakowie dostaje się kopertę z wynikami badać itp którą trzeba wziąć na rozmowę do Ambasady. Badania wykonałem 20 dni przed wizytą w Ambasadzie. Miłego dnia Cytuj
jabba1 Napisano Poniedziałek o 17:29 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 17:29 2 hours ago, Xarthisius said: Samo liceum wystarczy. Ciekawostka - w ambasadzie w Montrealu chcieli mój dyplom ze studiów ale we wniosku DV zaznaczyłem „University degree” jako najwyższy osiągnięty poziom edukacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi