hawajskigosciuwa Napisano wczoraj o 12:16 Zgłoś Napisano wczoraj o 12:16 On 6/16/2025 at 8:43 AM, kaniakaniowski said: Ok. Sprawdzam co jakiś czas. Mam pytanie, bo numery wyższe niż mój niektóre są już ready albo in transit. Czy to wina po prostu tego, że do Warszawy nie dotarły jeszcze ? Wg mojej analizy to tak. Ambasada w Moldawii dostala na przyklad. W ostatnich miesiacach 2NL byly wysylane 18, 19 dnia miesiaca to spekuluje ze do konca tygodnia powinno sie cos pojawic. Cytuj
Xarthisius Napisano wczoraj o 12:20 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 12:20 1 hour ago, Domi94 said: Nie ma lekko. Za szybko się uspokoiłam w takim razie. Spokojnie, w najgorszym razie jak sie nie uda skontaktowac z ambasada stawisz sie o godzinie otwarcia. Inni ludzie juz tak robili i zyja ;-) 1 hour ago, Domi94 said: Próbowałam też dzwonić do Ambasady, ale chyba to graniczy z cudem. Dokładnie o ten adres chodzi? : support-poland@usvisascheduling.com Tak, 24 Hour Automated Consular Services Information +48 22 625 1401 ul. Piekna 12 00-540 Warsaw, Poland Infoline: Mon–Fri 7:00 – 15:00 +48 22 307 1361 in Poland (703) 988 7101 in the U.S. Fax: +48 22 504 2088 E-mail: support-poland@usvisascheduling.com Cytuj
Xarthisius Napisano wczoraj o 12:22 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 12:22 4 minutes ago, hawajskigosciuwa said: Wg mojej analizy to tak. Ambasada w Moldawii dostala na przyklad. W ostatnich miesiacach 2NL byly wysylane 18, 19 dnia miesiaca to spekuluje ze do konca tygodnia powinno sie cos pojawic. W CEAC jest juz 108 zaproszen do WRW na sierpien. @kaniakaniowski @hawajskigosciuwa sprawdzcie teraz. Cytuj
kaniakaniowski Napisano wczoraj o 14:02 Zgłoś Napisano wczoraj o 14:02 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: W CEAC jest juz 108 zaproszen do WRW na sierpien. @kaniakaniowski @hawajskigosciuwa sprawdzcie teraz. Hej. Niestety jeszcze nic. Cytuj
hawajskigosciuwa Napisano wczoraj o 16:26 Zgłoś Napisano wczoraj o 16:26 4 hours ago, Xarthisius said: W CEAC jest juz 108 zaproszen do WRW na sierpien. @kaniakaniowski @hawajskigosciuwa sprawdzcie teraz. rowniez nic :c czekamy dalej Cytuj
Xarthisius Napisano wczoraj o 16:32 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 16:32 Zaproszenia ktore wyszly sa miedzy: 2025EU18985 a 2025EU21283 Cytuj
hawajskigosciuwa Napisano wczoraj o 16:36 Zgłoś Napisano wczoraj o 16:36 2 minutes ago, Xarthisius said: Zaproszenia ktore wyszly sa miedzy: 2025EU18985 a 2025EU21283 ja jestem w ostatniej pięćdziesiątce 21 tysiąca, czyli 219xx. jakiś pomysł kiedy mógłbym się spodziewać swojego zaproszenia? Cytuj
Xarthisius Napisano wczoraj o 16:45 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 16:45 Just now, hawajskigosciuwa said: ja jestem w ostatniej pięćdziesiątce 21 tysiąca, czyli 219xx. jakiś pomysł kiedy mógłbym się spodziewać swojego zaproszenia? Jezeli to mialoby byc wszystko na sierpien, to oznacza ze WRW ma leciutki backlog. Mozesz sie liczyc z tym, ze bedziesz mial interview dopiero we wrzesniu (a zaproszenie dopiero za ~miesiac). Teraz ogloszenie duszpasterskie dla osob, ktore czekaja na ostatni VB zeby sie zalapac. Do szczesliwego zakonczenia potrzebujecie 2 rzeczy: oczywiscie byc ponizej cutoffu w VB czekac na interview w ambasadzie, ktora bedzie miala wystarczajaco duzo mocy przerobowych, zeby do tego cutoffu dojsc. Nie da sie okreslic dokladnie ile interview dana placowka jest w stanie przyjac. Czasem zdarza im sie przekroczyc wszelkie normy, ale czasem nie. WRW najwiecej w tym roku bralo okolo ~100 zaproszen. To sie przeklada na ~2500 numerow w EU. Przy takim szacunku, nawet gdyby VB na wrzesien byl "current" dla EU, do WRW nie zostanie zaproszony nikt z numerem > ~2025EU23800. Jezeli ktos ma duzo powyzej tej granicy ( @KlaudiaFerens ) to teraz jest ostatni dzwonek, zeby sie gdzies przeniesc. Cytuj
mcpear Napisano 23 godziny temu Zgłoś Napisano 23 godziny temu A Klaudia nie była na L1? Ona chyba miała w perspektywie AOS. Co prawda nie widziałem jej postów jakiś czas Cytuj
Xarthisius Napisano 23 godziny temu Autor Zgłoś Napisano 23 godziny temu (edytowane) 1 minute ago, mcpear said: A Klaudia nie była na L1? Ona chyba miała w perspektywie AOS. Co prawda nie widziałem jej postów jakiś czas oops, masz racje. Gdzies mi dzwonilo, ale koscioly pomylilem ;-) Edytowane 23 godziny temu przez Xarthisius Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi