cavscout Napisano 19 Września Zgłoś Napisano 19 Września 15 hours ago, andyopole said: Na szczescie nie mam klasycznej amerykanskiej skrzynki tylko szparke w scianie w garazu. Praktycznie nie da sie jej wypelnic... a jak paczki wchodzą lol Cytuj
agatenka Napisano 19 Września Zgłoś Napisano 19 Września 18 hours ago, kzielu said: Ja zwykle ustawiam hold mail jak dluzej nikogo nie ma. Akurat w naszym wypadku musieliśmy wyjechać z dnia na dzień i poczta to byla ostatnia rzecz o ktorej ktokolwiek myslal. Takze takie przypadki tez sie zdarzaja. 16 hours ago, andyopole said: Na szczescie nie mam klasycznej amerykanskiej skrzynki tylko szparke w scianie w garazu. Praktycznie nie da sie jej wypelnic... Mieszkamy na osiedlu z HOA, takie cos by nie przeszlo ale pomysl dobry! Cytuj
kzielu Napisano 19 Września Zgłoś Napisano 19 Września 5 minutes ago, agatenka said: Akurat w naszym wypadku musieliśmy wyjechać z dnia na dzień i poczta to byla ostatnia rzecz o ktorej ktokolwiek myslal. Takze takie przypadki tez sie zdarzaja. On line sie da (i warto miec konto w USPS i ustawic daily digest emailowo). Ale jak emergency bylo to kapuje. Cytuj
agatenka Napisano 19 Września Zgłoś Napisano 19 Września Tak to wiem, dzieki. Często zmieniamy adres doręczenia ( w okresie letnim) bez żadnego problemu, tym razem niestety nikt o tym nie myślał. Cytuj
andyopole Napisano 19 Września Zgłoś Napisano 19 Września 3 godziny temu, cavscout napisał: a jak paczki wchodzą lol Paczki po amerykańsku, pod drzwi. Cytuj
andyopole Napisano 19 Września Zgłoś Napisano 19 Września 2 godziny temu, agatenka napisał: Mieszkamy na osiedlu z HOA Ja też. Wszystkie domy tak mają. Listonosz stawia auto i daje z buta. Cytuj
cavscout Napisano 19 Września Zgłoś Napisano 19 Września 8 minutes ago, andyopole said: Ja też. Wszystkie domy tak mają. Listonosz stawia auto i daje z buta. Ja też na osiedlu z HOA ale drogi są publiczne wice skrzynka przy drodze Cytuj
andyopole Napisano 19 Września Zgłoś Napisano 19 Września 6 minut temu, cavscout napisał: Ja też na osiedlu z HOA ale drogi są publiczne wice skrzynka przy drodze U mnie tez ulice sa publiczne. Dowiedzialem sie o tym niedawno gdy musialem wyciac drzewo przed domem. Z racji tej ze roslo blisko ulicy (bodaj do 6 feet) jest uznawane za drzewo "miejskie" i od miasta musialem dostac permit. Wszystko zalatwilem online, bez zadnych fee. Malo tego, na drugi dzien "miasto" przyslalo "inzyniera", ktory stwierdzil ze jest to gatunek inwazyjny i nie tyle mozna co "nalezy" go jak najszybciej usunac. Malo tego, gdy spelnie wszystkie warunki to dostane do $500 refund od miasta. Ostatni jaki mi zostal to posadzenie jakiegos innego drzewa, dali liste dozwolonych gatunkow. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi