Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
15 hours ago, andyopole said:

Na szczescie nie mam klasycznej amerykanskiej skrzynki tylko szparke w scianie w garazu. Praktycznie nie da sie jej wypelnic...  :D

a jak paczki wchodzą lol

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Napisano
18 hours ago, kzielu said:

Ja zwykle ustawiam hold mail jak dluzej nikogo nie ma.

Akurat w naszym wypadku musieliśmy wyjechać z dnia na dzień i poczta to byla ostatnia rzecz o ktorej ktokolwiek myslal. Takze takie przypadki tez sie zdarzaja. 

16 hours ago, andyopole said:

Na szczescie nie mam klasycznej amerykanskiej skrzynki tylko szparke w scianie w garazu. Praktycznie nie da sie jej wypelnic...  :D

Mieszkamy na osiedlu z HOA, takie cos by nie przeszlo :wacko: ale pomysl dobry! 

Napisano
5 minutes ago, agatenka said:

Akurat w naszym wypadku musieliśmy wyjechać z dnia na dzień i poczta to byla ostatnia rzecz o ktorej ktokolwiek myslal. Takze takie przypadki tez sie zdarzaja. 

On line sie da (i warto miec konto w USPS i ustawic daily digest emailowo). Ale jak emergency bylo to kapuje.

Napisano
8 minutes ago, andyopole said:

Ja też. Wszystkie domy tak mają. Listonosz stawia auto i daje z buta.

Ja też na osiedlu z HOA ale drogi są publiczne wice skrzynka przy drodze

Napisano
6 minut temu, cavscout napisał:

Ja też na osiedlu z HOA ale drogi są publiczne wice skrzynka przy drodze

U mnie tez ulice sa publiczne. Dowiedzialem sie o tym niedawno gdy musialem wyciac drzewo przed domem. Z racji tej ze roslo blisko ulicy (bodaj do 6 feet) jest uznawane za drzewo "miejskie" i od miasta musialem dostac permit. Wszystko zalatwilem online, bez zadnych fee.

Malo tego, na drugi dzien "miasto" przyslalo "inzyniera", ktory stwierdzil ze jest to gatunek inwazyjny i nie tyle mozna co "nalezy" go jak najszybciej usunac.

Malo tego, gdy spelnie wszystkie warunki to dostane do $500 refund od miasta. Ostatni jaki mi zostal to posadzenie jakiegos innego drzewa, dali liste dozwolonych gatunkow.