andyopole Napisano 4 Października Zgłoś Napisano 4 Października Wg takiej klasyfikacji też jestem veteranem. Niestety tej armii, która benefitów żadnych nie daje. Właściwie to jestem nawet combat veteranem ponieważ służyłem w latach 1980-82. Dziękować Bogu byłem w wojskach rakietowych i żadnych działań związanych ze stanem wojennym nie wykonywaliśmy. Poza tym że urlopy były wstrzymane na kilka miesięcy. Cytuj
kzielu Napisano 4 Października Zgłoś Napisano 4 Października 8 hours ago, andyopole said: Wg takiej klasyfikacji też jestem veteranem. Niestety tej armii, która benefitów żadnych nie daje. Właściwie to jestem nawet combat veteranem ponieważ służyłem w latach 1980-82. Dziękować Bogu byłem w wojskach rakietowych i żadnych działań związanych ze stanem wojennym nie wykonywaliśmy. Poza tym że urlopy były wstrzymane na kilka miesięcy. Dobra, dobra, pewnie w Zomo byles ;-) 1 Cytuj
andyopole Napisano 4 Października Zgłoś Napisano 4 Października 4 godziny temu, kzielu napisał: Dobra, dobra, pewnie w Zomo byles ;-) Nie ma smiechu. Po przysiedze przychodzili rekruterzy i namawiali do ZOMO. Naprawde. Z tego co wiem nikogo u nas nie udalo im sie skaperowac. Byly 4 szkolne Baterie. Z naszej napewno nikt nie poszedl. A oferte z tego co pamietam mieli bogata. Wysokie wyplaty, jak w cywilu, znakomite zarcie i wiecej urlopow. U nas jedzenie bylo bardzo nedzne, w stanie wojennym troche sie poprawilo ale na krotko, bieda dotyczyla tez wojska. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi